До України прийшов циклон: синоптики прогнозують снігопади, хуртовини та ожеледицю

До України прийшов циклон: синоптики прогнозують снігопади, хуртовини та ожеледицю

Фото: pixabay.com

Водіїв закликали залишитися вдома на час негоди.

До України 4 січня завітав циклон, який приніс із собою погіршення погодних умов у Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

"Удень 4 січня випадатиме значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів і явищ", - йдеться у повідомленні.

На південні та східні області України насувається потужний циклон

На південні та східні області України насувається потужний циклон

Також синоптики попереджають, що на дорогах усієї країни буде слизько, а в Одеській та Миколаївській областях очікуються ще й шквальні пориви вітру 15-20 м/с.

Окрім цього через снiгопади та хуртовини у горах Львівської та у високогір’ї Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

Своєю чергою у ДСНС провели позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо заходів з попередження надзвичайних ситуацій під час негоди. У відомстві запевнили, що готові протистояти стихії, яка може призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.

Окремо у ДСНС закликали водіїв утриматися від поїздок у період снігопаду в межах Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували, що на Святвечір та Різдво до України прийдуть морози до -11 градусів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація