До Умані з'їхалася майже рекордна кількість хасидів

До Умані з'їхалася майже рекордна кількість хасидів

Фото: УНІАН

Паломники зустрічають свій новий рік на могилі засновника руху.

Хасиди зі всього світу з'їжджаються в Умань на святкування нового року, і цьогоріч гостей свята буде ще більше, ніж торік. Уже зараз їх прибуло понад 20 тисяч, і це далеко не всі охочі відзначати 5778 рік за єврейським літочисленням, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Співати та танцювати гості починають уже в аеропортах. Ізраїльтянин Нахман багато років поспіль їздить в Умань і каже, що юдеї намагаються потрапити у це свято на могилу засновника хасидизму Цадика Нахмана, бо як заповідав ребе, тоді цілий рік у них буде гарне життя.

Щонайменше 30 тисяч євреїв з'їдуться до України на святкування нового 5778 року

Щонайменше 30 тисяч євреїв з'їдуться до України на святкування нового 5778 року

Перевізник Олександр Павлюк зустрічає хасидів і поселяє їх. Він каже, що останнім часом гості стали вимогливішими – дедалі частіше просять автомобілі екстра-класу та VIP-помешкання. "Хочуть найкращий сервіс за мінімальні кошти", - констатує він. За його прогнозами, цьогоріч на свято приїдуть щонайменше 30 тисяч євреїв.

Черг в аеропорті вдалося уникнути, тому що цьогоріч потік гостей розподілили на кілька летовищ: два київських та одеське. Перевізники і власники квартир в самій Умані кажуть, що зроблять усе, аби хасиди лишилися задоволені своїм святом.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація