До збитого сином Шуфрича пішохода привезли одного з десяти кращих реаніматологів світу

До збитого сином Шуфрича пішохода привезли одного з десяти кращих реаніматологів світу

Фото: Первый медицинский центр Тель-Авива

В ізраїльському медичному центрі анонсують приїзд нової бригади медиків.

Тисячі гривень щодня витрачає родина депутата Нестора Шуфрича на лікування Олексія Мельниченка, котрого його син збив на пішохідному переході в Києві. Постраждалого доглядають у приватній клініці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ранок у Шуфричів починається з візиту до потерпілого, куди ходять за чергою – в четвер був старший брат винуватця ДТП. Із клініки він вийшов разом із батьком постраждалого пішохода, однак коментувати будь-що відмовився. "Є ситуація, є учасники цієї ситуації і є якісь речі, котрі вони хочуть залишити всередині, і вони мають лишатися всередині", - пояснив він.

Ізраїльські медики розповіли про стан і подальше лікування чоловіка, якого збив Шуфрич-молодший

Ізраїльські медики розповіли про стан і подальше лікування чоловіка, якого збив Шуфрич-молодший

Батько і брат збитого Олексія покинули роботу, приїхали з Херсона до столиці та вже п'ятий день поспіль ходять в одну з найдорожчих клінік Києва. Мельниченка провідують по кілька разів на добу, бо живуть неподалік – у квартиру їх поселив старший Шуфрич. Батько каже, що стан Олексія іще загрозливий. "Найголовніше, щоби не було ніяких пошкоджень – розумових, рухальних. Будь-які непередбачувані ситуації в ближчі два дні можуть статися", - твердить Віктор Мельниченко.

Професор із Ізраїлю Яків Сіван попереджає, що проявитися можуть ускладнення в голові, легенях і на нозі. "По-перше, у нього є киста в голові, яка може знову закровоточити, і це може стати серйозним ускладненням. Друга проблема – це те, що у нього пневмонія. І третя – перелам ноги, де може виникнути інфекція", - пояснив один із десятки найкращих реаніматологів світу.

Цього фахівця запросив батько винуватця аварії, саме депутат узгодив з лікарями гонорари, розміри котрих є таємницею. Витрачатися нардеп буде й далі – фахівці з медцентру Тель-Авіва кажуть, що як тільки постраждалого парубка переведуть з реанімації, прилетить нова група лікарів, третя за ліком. "Іде на поправку достатньо швидко. Поки що ми всім задоволені, дай Боже, щоби нічого не змінилося. Якщо позитивна динаміка триватиме, приїдуть військові лікарі-реабілітологи, займатимуться терапією, відновлювати всі функції після таких травм", - розповів представник медичного центру Григорій Фрідман.

Одна доба перебування в реанімації без лікування в цьому центрі коштує до 5 тисяч гривень, а залучення іноземних лікарів – близько 140 тисяч. Такі розцінки розміщені на сайті клініки, де лежить Мельниченко. Однак його рідні уникають будь-яких коментарів щодо витрат на лікування. "Жодних розмов про гроші ми зараз не ведемо. Нам зараз найголовніше – одужання Олексія. Всі інші питання-розбірки потім, і все рівно це лишиться закритою інформацією, не буде афішуватися. Ми не хочемо ламати чиїсь долі – ось поки все", - пояснив батько постраждалого.

Скільки триватиме період реабілітації пішохода, ніхто не береться прогнозувати, а в прокуратурі все ще мріють долю молодшого Шуфрича відкоригувати – після рішення суду, який відпустив винуватця аварії на батьківські поруки, сторона обвинувачення планує подати апеляцію та домогтися для нього домашнього арешту.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аварії
Наступна публікація