"Добровольців стало менше": у командуванні Сухопутніх військ розказали, як триває мобілізація

"Добровольців стало менше": у командуванні Сухопутніх військ розказали, як триває мобілізація

Фото: Pexels

В Україні триває мобілізація її подовжили до 23 серпня.

Повістки й досі роздають військовозобов'язаним. 

Чому тих, хто хоче служити, не завжди мобілізують, а невмотивованим вручають повістки, розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач та секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, ветераном АТО Роман Костенко.

У командуванні Сухопутних військ ЗСУ заспокоюють - людей в ЗСУ вистачає, всі області виконали план з призову на 100 та більше відсотків, а потреби в доукомплектуванні військових частин, у порівнянні з лютим, зменшилися в десятки разів. 

"Добровольців, звісно, теж стало менше. Більшість з тих, хто мав бажання та був вмотивований, вже пішли захищати державу. Але, з огляду на те, що потреба в доукомплектуванні частин зараз менша, то кількості добровольців, які є на даний час, достатньо", – розповідає начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач. 

Горбач каже: в кожному територіальному центрі на обліку є добровольці, що стоять у черзі, щоб піти служити в ЗСУ. Щодо їхньої кількості статистика не ведеться.

Раніше повідомлялося, що студентів іноземних вишів не випускають на навчання за кордон.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація