Дочка Ватутіна, який під час війни кидав людей беззбройними під танки, боїться їздити в Україну

Дочка Ватутіна, який під час війни кидав людей беззбройними під танки, боїться їздити в Україну

Дочка Ватутіна боїться України

Особливо жінку лякають "бандерівці", але цього разу вона пересилила свої страхи та приїхала в Україну.

До 70 річниці визволення Києва до столиці прибула дочка генерала Ватутіна. Досі вона боялася їхати в Україну і жила в Чехії, йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

Цьогоріч пенсіонерка вирішила приїхати в столицю України. Місто, яке її батько визволяв шалено великою ціною – кидаючи беззбройних людей під танки та кулі. Крім цього, є ще одна причина, через яку вона не хотіла їхати в Україну. Бо підстрелили Ватутіна солдати УПА, а "червоні" медики не допомогли йому після цього від зараження крові.

"З "бандерівцями" я не хочу зустрічатися. Бо хто його поранив? "Бандерівці" поранили", - розповідає дочка Ватутіна.

"Він кидав сотні людей беззбройним під німецькі танки. Особливо на території України. І тільки завдяки гарматному м'ясу такі генерали, як Ватутін, вигравали битви. Це велика трагедія народу. В ці дні треба згадати всіх тих, хто не переплив Дніпро і не зміг повернутись до своєї родини", - переконаний історик Володимир Сергійчук.

Але донька Ватутіна не розуміє, за що можна засуджувати її батька. Вона навіть готова перенести його залишки в Москву та перепоховати їх там. Починаючи з 2004 року вона досі боїться, що з пам'ятником її батька що-небудь зроблять.

Нагадаємо, що Кабмін дозволив зробити 6 листопада вихідним днем у Києві. Кабмін дозволив Київській міській державній адміністрації зробити цей день вихідним з нагоди 70-ї річниці визволення столиці від фашистських загарбників.

Кореспондент ТСН Світлана Березівська.

Київ із розмахом відзначить своє звільнення від німецьких військ

Київ із розмахом відзначить своє звільнення від німецьких військ

Повʼязані теми:

Наступна публікація