Доходи від бізнесу та батько – член ВРЮ. Що відомо про 27-річну кандидатку у заступниці Насалика

Наталя Бойко не хоче давати інтерв'ю до призначення на посаду.

У лавах молодих урядовців, призначення яких завжди викликає хвилю обговорень у суспільстві, поповнення - на посаду заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції претендує 27-річна Наталя Бойко. Від інтерв'ю Наталя поки відмовляється. Як сказала ТСН, чекає на офіційне призначення за підписом прем'єр-міністра, а вже потім говоритиме з пресою.

Поки ж інформацію про кандидатку можна дізнатись з її декларації та сторінок у соцмережах. Дівчина – зі Львова, навчалась у львівській школі, вищу юридичну освіту здобувала у Національному університеті ім. Франка та у Берлінському університеті ім. Гумбольта. Батько – все життя викладав у Львівському національному університеті ім. Франка, був деканом юридичного факультету, а з квітня 2015 року призначений членом Вищої ради юстиції (нині перейменованої у Вищу раду правосуддя).

Згідно з декларацією за минулий рік, Наталя одноосібно володіє квартирою площею 139,4 кв м та гаражем у Львові. Крім того, ділить права власності на квартиру площею 44,1 кв м та комору зі своїми батьками, братом та сестрою. У Києві мешкає в квартирі Андрія Оленюка – безоплатно.

Також Бойко вказала дохід у майже мільйон гривень від підприємницької діяльності. А наприкінці року стала власницею позашляховика Toyota C-HR, який, як вказано в декларації, придбала власним коштом – за майже 750 тис. грн. Готівкою дівчина задекларувала 235 тисяч гривень, 18 тисяч доларів та 9 тисяч євро. А з цінних речей – каблучку для заручин, вартість якої не вказана.

Дівчина покладала квіти до посольств Нідерландів та Малайзії після збиття літака над Донеччиною, брала участь у Євромайдані, у пікеті під Єврокомісією, де вирішувалось питання надання безвізу Україні. Сторінка у соцмережі усіяна звітами з заходів, присвячених реформам, енергоефективності та альтернативним джерелам енергії.

Раніше багато уваги до себе привертали колеги Наталі за урядом – 24-річна заступниця міністра МВС з євроінтеграції Анастасія Дєєва та 23-річна тимчасова виконувачка обов'язків директора департаменту з питань люстрації Ганна Калинчук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація