Домашнє насильство в Україні: що робить держава для вирішення проблеми та як вирватись із рук ката

Домашнє насильство в Україні: що робить держава для вирішення проблеми та як вирватись із рук ката

Фото: tsn.ua

Щороку від домашнього насильства в Україні потерпає понад мільйон людей.

Серед жертв тиранів не лише жінки, а й чоловіки та діти. Більшість потерпілих досі боїться говорити про домашнє насильство вголос і терпить знущання кривдників до останнього.

За п'ять років в Україні створили 9 притулків для потерпілих від насильства, де з ними працюють психологи, соціальні працівники та юристи, йдеться у сюжеті ТСН. 19:30

Журналісти ТСН поспілкувалися із жінкою, яка два місяці тому звернулася до тимчасового прихистку в Харкові. Вона попросила не називати свого імені. Із кривдником потерпіла прожила понад десять років. І спочатку, каже, жодного прояву агресії не було. А потім він почав лупцювати доньку.

"Одного разу він так її побив, що вона перестала розмовляти, через нерви стала заїкатись. Якшо я її захищала, він бив і мене, - розповіла жінка. - Щоб не втратити доньку, я вирішила піти з чоловікового життя".

Працівники харківського притулку розповідають, допомагають тим, хто до них звертається, із працевлаштуванням, налагоджуванням відносин із родичами, чи, до прикладу, із офомленням дітей потерпілих до дитячих садочків. 

Окрім цього, в Україні нині працюють спеціальні поліційні групи, мобільні бригади та денний центр соціально-медичної допомоги, а також гаряча лінія.

Загалом торік поліцейські зареєстрували 142 тисячі заяв щодо домашнього насильства, а кількість реальних вироків кривдникам зросла. Тож крига, хоч і повільно, але починає скресати.

Понад мільйон українців потерпають від домашнього насильства щороку

Понад мільйон українців потерпають від домашнього насильства щороку

Кореспондентка ТСН Інна Лебеденко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація