Донька здала до хоспісу за 12 тисяч гривень на місяць: яка подальша доля врятованих у пожежі в Харкові

Донька здала до хоспісу за 12 тисяч гривень на місяць: яка подальша доля врятованих у пожежі в Харкові

Фото: ДСНС України

Коли ховатимуть загиблих, наразі невідомо.

Родичі пацієнтів приватного пансіонату для літніх людей "Золотий час" у Харкові, де у пожежі 21 січня загинуло 15 осіб, розповіли поза камерою ТСН, що хотіли для своїх близьких якнайкраще, бо вдома доглядати хворих самі не могли.

Про це йдеться 22 січня в сюжеті ТСН.19:30.

У притулку для стареньких на околиці Харкова, який працював усього рік, для людей похилого віку там обіцяли турботу та затишок. Ті, кого ТСН зустріла біля міської 17-ї лікарні, ховали очі і не хотіли говорити чи ретельно вони перевіряли, в яких умовах доживають свій рік їхні близькі.

Онука одного з врятованих розповіла, що сама не могла доглядати лежачого хворого. В державного пансіонату була погана репутація, тож вирішила віддати дідуся до приватного закладу.

"Не було можливості перевіряти. Подумки, може бути, розуміла що це незаконно, але діватися мені було нікуди", - каже вона.

Сюди у комунальний хоспіс лікарні після пожежі доправили трьох чоловіків та одну жінку. Ще один чоловік перебуває в опіковому відділенні лікарні невідкладної допомоги.

До врятованих не пускають сторонніх. Вони не здатні пересуватися самостійно. Деякі з пацієнтів через хворобу навіть не усвідомлюють, що з ними відбувається.

Розповідь одного з врятованих переповів сьогодні президент Володимир Зеленський. Його єдиного пропустили до хоспісу. Один з мешканців згорілого пансіонату розповів, що дістав травму хребта і коли опинився прикутим до ліжка, донька здала його до приватного хоспісу за 12 тисяч гривень на місяць. За його словами, з ним у кімнаті було ще троє людей з психічними хворобами. Було дуже важко морально, але піти звідти цей чоловік не міг фізично.

Жалоба в Харкові: правоохоронці затримали чотирьох осіб у справі про пожежу в притулку

Жалоба в Харкові: правоохоронці затримали чотирьох осіб у справі про пожежу в притулку

Скільки таких нелегальних закладів в Україні, не знає ніхто, визнає президент. І анонсував масштабні перевірки у всій країні і законодавчі зміни.

Щодо подальшої долі тих, хто вижив під час пожежі, то 13 людей вдома або у родичів. П’ятеро пацієнтів перебувають в опіковому відділенні та у хоспісі міської лікарні. Медики кажуть, що під час пожежі потерпілі не зазнали загрозливих ушкоджень. Їм пропонують лишитися у хоспісі міської лікарні.

Коли ховатимуть загиблих, наразі невідомо. У Харкові сьогодні жалоба, а у суботу, 23 січня, її оголосили у всій Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація