Досвідчений лижник та екстремал: у Карпатах шукають зниклого киянина, який захопився фрирайдом

Досвідчений лижник та екстремал: у Карпатах шукають зниклого киянина, який захопився фрирайдом

Фото: Управління ДСНС України у Закарпатській області

Рятувальники продовжують операцію, попри важкі умови.

Другу добу в Карпатах намагаються знайти 34-річного туриста з Києва, котрий загубився в горах на Різдво. Пошуки не припиняються навіть у темряві та відбуваються в умовах хуртовини, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

До таких пошукових операцій іноді залучають волонтерів, щоб максимально швидко перевірити більшу площу, але зараз на місці працюють лише 18 досвідчених рятувальників, бо в районі пошуку мороз, погана видимість та небезпека лавин.

В екстремальних умовах рятувальники шукають в Карпатах зниклого лижника

В екстремальних умовах рятувальники шукають в Карпатах зниклого лижника

Турист, якого шукають – це Ігор Грищенко, досвідчений гірськоголижник, він був добре екіпірований. У Києві працював професійним тренером, також він президент української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту. Колеги і друзі кажуть, що нещодавно Ігор почав опановувати фрірайд – це спуск дикими засніженими схилами. "Я вірю, що все буде добре. Якщо є запальничка, шанси збільшуються. Я сподіваюся, що до завершення доби його знайдуть", - зізнався Павло Савлєв.

У гори Грищенко вирушив 6 січня з товаришем із Києва Віталієм Полтораком. Через погану видимість вони заблукали. Полторака врятували напередодні. Щоб не змерзнути і нічого не обморозити, він усю ніч ішов на лижах, не розуміючи, куди, аби тільки вижити. Їв сніг, спав по п'ять хвилин у снігу. Врешті дивом увімкнув телефон і скинув свої координати. Його привезли рятувальники на снігоході. "Полторак маленько відстав, що його вже не бачив, а Грищенко його не чув. І він вирішив з’їхати вниз. І він йшов лісом, поки не вийшов на стовпчик Гемба, там був зв’язок, він подзвонив нам. А куда пішов Грищенко - не пояснив, у них не було маршруту вибрано", - розповів керівник гірської пошуково-рятувальної частини ДСНС у Закарпатській області Олександр Гуляк.

Рятувальники  дуже просять туристів цими днями утриматися від походів у гори, адже крім поганої видимості та сильного морозу, у Карпатах зараз оголошений високий рівень небезпеки сходження лавин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація