Довічне позбавлення волі, конфіскація майна і виплати потерпілим. Три години суд читав вирок вбивці патрульних у Дніпрі

Довічне позбавлення волі, конфіскація майна і виплати потерпілим. Три години суд читав вирок вбивці патрульних у Дніпрі

Довічне позбавлення волі, конфіскація майна і виплати потерпілим. Три години суд читав вирок вбивці патрульних у Дніпрі

Фото: скриншот з відео

Пугачов має сплатити потерпілим три мільйони гривень.

У Дніпрі суд присяжних оголосив вирок Олександру Пугачову. Екс-бійця батальйону "Торнадо" визнали винним у розстрілі патрульних Артема Кутушева та Ольги Макаренко восени 2016 року. Вони стали першими жертвами реформованої нової поліції, йдеться у випуску ТСН.19:30.

З індивідуальним конвоєм екс-бійця батальйону "Торнадо" Олександра Пугачова привозять до суду. За весь час рідні загиблих не отримали від нього ані вибачень, ані пояснень, ані свідчень. 

На вбивцю двох патрульних чекає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна

На вбивцю двох патрульних чекає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна

За порушення правил його наздогнали патрульні у вересневу неділю на автовокзалі. Водій Citroën показав посвідчення учасника бойових дій, шрами від поранень на грудях. Патрульних просить не карати його, але Артем Кутушев бере посвідчення водія для перевірки, аби дізнатися чи нема його в базі даних.

Артем Кутушев не знає, що водій у розшуку за тяжкі злочини. Пугачов підходить до нього з пістолетом Макарова у руках і наказує віддати табельну зброю. Артем Кутушев тисне на сигнал тривоги. Його напарниця дістала зброю, але завадити трагедії не змогла. Пугачов погрожує, що буде стріляти.

Нападник врешті розстріляв патрульних. Артем Кутушев перед смертю встиг зробити постріл у відповідь. Нападника намагається зупинити водій маршрутки, свідок розправи. Блокує шлях власним бусом, але не вдається.

Після інциденту поранений Пугачов заїхав додому і, вочевидь, де намагався змінити зовнішність. Поліція забарилася на лічені хвилини. Знайшла лише засоби маскування: перуки, грим та накладні вуса. Ввечері Пугачов під вигаданим ім'ям прийшов до лікарні, але його впізнали. З ребра під час операції дістали кулю, випущену з табельної зброї Кутушева. Його затримали. 

Вбитих патрульних в останню путь проводжало усе місто. В Ольги Макаренко залишилося двоє дітей. Донечці Артема Кутушева у день вбивства батька виповнилося три рочки. На місці трагедії встановили пам'ятний знак. Справу слухали понад два роки. Адвокат підсудного подавав все нові і нові клопотання.

36-річний Олександр Пугачов з окупованого нині Тореза. До війни мав кримінальні зв'язки і власний бізнес. Потім пішов до батальйону "Торнадо". Має дружину і доньку. 

Вирок йому зачитують три годин. Суд присяжних вирішив, що винен не лише у вбивстві патрульних, а й розбої, замаху на водія маршрутки і незаконному поводженні зі зброєю. Також він має сплатити потерпілим три мільйони гривень. Крім того, у нього конфіскують майно. Це нелегка справа, бо його квартира та будинок на окупованій території. 

Хоч краплі каяття від Пугачова родичі загиблих так і не дочекалися. Після вироку він посміхався.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація