"Дозвіл" на незаконну риболовлю: СБУ викрила хабарника на Одещині

Оперативники затримали спільника інспектора та його громадського помічника у службовому приміщенні під час отримання чергової частини хабара.

Керівника однієї з ділянок Одеського рибоохоронного патруля викрили на хабарі співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою.

Про це інформує сайт відомства.

Правоохоронці встановили, що чиновник систематично вимагав від підприємців гроші за  неперешкоджання у риболовецькій діяльності. Щомісячний "дозвіл" на незаконну риболовлю коштував, зокрема, одному з місцевих підприємців вісімнадцять тисяч гривень. За інформацією спецслужби, без хабара посадовцю жоден комерсант не міг здійснювати вилов риби  у Дунаї та придунайських водоймах на півдні Одещини. Оперативники СБ України затримали спільника інспектора, його громадського помічника,  у службовому приміщенні під час отримання чергової частини хабара.

Раніше співробітники спецслужби задокументували ще декілька епізодів отримання грошей зловмисником. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, у Донецькій області заступник начальника сектора превентивної діяльності Торецького відділення поліції скоїв дорожню аварію, коли намагався втекти від правоохоронців.

До правоохоронців звернувся громадянин з інформацією про те, що на нього тиснуть працівники поліції, вимагаючи грошей за не перешкоджання підприємницькій діяльності та не складання адміністративних протоколів. Слідчі задокументували два факти отримання неправомірної вигоди працівником поліції на суму 3 та 5 тисяч гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація