"Дозволено все, що не заборонено законом": уночі у центрі Львова правоохоронці влаштували облаву на призовників

"Дозволено все, що не заборонено законом": уночі у центрі Львова правоохоронці влаштували облаву на призовників

Фото: УНІАН

Поліція та військові були в бронежилетах і з масками на обличчях.

У Львові в ніч проти суботи, 4 листопада, військові з поліцією влаштували облаву на студентів.

За повідомленнями очевидців, 4 листопада близько 00:00 близько 20 військових і кілька поліцейських заблокували популярний серед молоді провулок Крива Липа і почали перевірку документів, передає «Zaхid.net»

За словами студентки, яка була на місці інциденту, Софії Галан, документи перевіряли у хлопців призовного віку.

«Проїзд Крива Липа перекрили військові. Перевіряють документи у всіх хлопців призивного віку. Відпускають лише тих, хто має документи або студентський за умови, що денна форма навчання. Частина військових з поліцією намагались прорватись в заклад Paradox», – написала вона.

Проїзд Крива липа перекрили військові. Перевіряють документи у всіх хлопців призивного віку. Відпускають лише тих хто ма...

Опубліковано Sophia Halan 3 листопад 2017 р.

Вона також додала, що поліція та військові були в бронежилетах і з масками на обличчях. Правоохоронці заявили, що «це в них якась операція».

Окрім того, Галан зауважила, що військові намагалися влаштувати перевірку і всередині нічного клубу Paradox.

Своєю чергою, речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська заперечила участь поліції у цих подіях. У військовому комісаріаті Львівської області, який є організатором акції, наразі не коментують нічну облаву.

Облава у нічному клубі: свідки розповідають про застосування сили з боку армійців

Облава у нічному клубі: свідки розповідають про застосування сили з боку армійців

Водночас проведення облави підтвердив керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк.

«Якщо говорити юридичною мовою, то дозволено все, що не заборонено законом. Знаєте, військові виконують не свої особисті заходи, а заходи, що стосуються національної безпеки. Адже зараз відбувається призов на національну службу і багато людей добровільно прийшли і виконують свій обов'язок, а іншим треба дати для цього стимул. Тому, щоб вчасно провести заходи, організовуються такі випадки для вручення повісток. Законодавством це, на жаль, не дуже врегульовано. Але можу сказати, що нікому наручники не одягали, нікого не лякали», – заявив Олександр Поронюк.

Наразі немає інформації про кількість вручених повісток. Військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко повідомив, що всі деталі щодо спецоперації у провулку Крива Липа озвучать на спеціальному брифінгу.

Нагадаємо, раніше правоохоронці провели обшук в одному з нічних клубів Києва. Під час нього у 17 осіб були знайдені наркотичні речовини. У розважальному закладі також виявлено 11 малолітніх і 32 особи, які ухиляються від призову на строкову службу. Останніх доставили в столичний пункт збору призовників, а дітей передали батькам. Так, в офіційній заяві столичного військкомату йшлося про те, що під час облави у нічному клубі Jugendhub, що сталася 28 жовтня, військовий комісаріат Києва шукав призовників, які ухилялися від служби

Повʼязані теми:

Наступна публікація