Друга річниця нападу на Катерину Гандзюк: активісти зібралися під МВС, щоб домогтися правосуддя

Друга річниця нападу на Катерину Гандзюк: активісти зібралися під МВС, щоб домогтися правосуддя

На акцію прийшли приблизно 200 людей.

Вранці 31 липня 2018-го року в Херсоні громадську активістку Катерину Гандзюк облили серчаною кислотою. Після тривалої боротьби в лікарнях, дівчина померла. Слідство тим часом не особливо звертало увагу на цей злочин.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лише через наполегливість друзів і соратників жертви, які створили ініціативу під назвою "Хто замовив Катю Гандзюк", справа почала рухатись. Невеликі терміни ув'язнення отримали виконавці нападу. Організатори нині в СІЗО.  А от замовники досі не покарані. Громадські активісти вкотре сьогодні вийшли на акцію. Нинішня проходить біля будівлі Міністерства внутрішніх справ.

На акцію прийшли приблизно 200 людей. Всі вони прийшли під МВС із тими самими вимогами – покарати всіх, хто причетний до вбивства Катерини Гандзюк. 

Активісти вийшли до будівлі МВС добитися покарання замовників нападу на Катерину Гандзюк

Активісти вийшли до будівлі МВС добитися покарання замовників нападу на Катерину Гандзюк

Виконавці злочину отримали термін ув'язнення від 3 до 6 років кожний. Також організатори зараз перебувають в СІЗО. Один із замовників – голова Херсонської ОДА Владислав Мангер. По ньому цього тижня відправили обвинувальний акт до суду. Ще двоє замовників залишаються на волі. Але активісти вимагають покарати ще й всіх тих поліцейських, які не розслідують справу належним чином.

"Насправді це десятки людей: це поліція, співробітники СБУ, які на тих чи інших етапах покривали, виводили когось з-під удару, фальсифікували справу і так далі. Мангер, Гордєєв та Рищук, а за ними – цілий паровоз прізвищ", – пояснює активіст Роман Сініцин.

Справа Катерини Гандзюк набула такого розголосу, що сьогодні дипломати кількох країн, зокрема, США та Великої Британії опублікували заяву з вимогою розслідувати цю справу.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація