Другий тур виборів мера у Чернівцях: "ОПОРА" назвала явку станом на 12:00

Другий тур виборів мера у Чернівцях: "ОПОРА" назвала явку станом на 12:00

Фото: УНІАН

Такі цифри свідчать про низьку активність.

Явка виборців на голосуванні у другому турів виборів мера Чернівців станом на 12:00 становить 6,5%.

Про це повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА".

"Явка, за даними ОПОРИ, складає 6,5% (похибка 0,75%) і є меншою порівняно з явкою в інших містах під час повторного голосування 15 (8,6%) і 22 листопада (9,7%) станом на 12:00", - зазначається у повідомленні.

В "ОПОРІ" також інформують, що на момент відкриття виборчих дільниць і в перші години повторного голосування з виборів міського голови в місті Чернівці спостерігачі не фіксують серйозних зловживань чи конфліктних ситуації, що можуть дестабілізувати перебіг голосування та негативно вплинути на результати волевиявлення.

Серед основних зафіксованих порушень спостерігачі "ОПОРИ" називають спроби видачі бюлетенів без пред’явлення належних документів та спроби розголошення таємниці голосування шляхом демонстрації виборцем бюлетеня або його заповнення не в кабінці для голосування.

Нагадаємо, 29 листопада у Чернівцях розпочався другий тур голосування за міського голову. За крісло мера Чернівців змагаються Роман Клічук, пов'язаний із "Самопоміччю", та Віталій Михайлішин, який має зв'язки з ОПЗЖ.

22 листопада другий тур виборів мера відбувся в 11 містах України. 26 листопада Центральна виборча комісія України оприлюднила результати у дев'яти із них. 

Вибори - фінальний раунд: як обирали собі нових мерів ще 11 міст України

Вибори - фінальний раунд: як обирали собі нових мерів ще 11 міст України

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація