Закон про припинення "дружби" з Росією набуде чинності вже 12 грудня

Закон про припинення "дружби" з Росією набуде чинності вже 12 грудня

Фото: Reuters

"Дружба" припиниться аж у квітні

Закон про припинення дії Договору про дружбу, співпрацю й партнерство між Україною і Російською Федерацією опубліковали в газеті "Голос України". Він набуде чинності з середи, 12 грудня, передає видання "Інтерфакс-Україна".

Офіційно "дружба" припиниться 1 квітня 2019 року.

У законі зазначається, що Росія, розпочавши збройну агресію проти України, тим самим порушила Договір про дружбу, співпрацю й партнерство.

Зазначимо, договір між Україною та РФ був ратифікований ВРУ 14 січня 1998 року, а набув чинності 1 квітня 1999. У ньому підписанти зобов'язуються дотримуватися територіальної цілісності, поважати суверенітет, зміцнювати добросусідські відносини тощо.

Крім того, закон про припинення дружби не матиме негативного впливу на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави; розвиток регіонів; ринок праці; громадське здоров’я; екологію та навколишнє природне середовище; інші сфери суспільних відносин.

Нагадаємо, 3 грудня президент України Петро Порошенко звернувся до Верховної Ради із невідкладною вимогою розірвати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. 

6 грудня парламент вирішив припинити дію договору про дружбу з Росією. Відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів. 10 грудня Порошенко підписав закон.

Дія договору про дружбу з РФ буде припинена 1 квітня 2019 року

Дія договору про дружбу з РФ буде припинена 1 квітня 2019 року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація