ДТП в Сумах: свідки стверджують, що поліцейське авто пізно ввімкнуло сирену

ДТП в Сумах: свідки стверджують, що поліцейське авто пізно ввімкнуло сирену

ДТП в Сумах: свідки стверджують, що поліцейське авто пізно ввімкнуло сирену

Поліція розшукує свідків та відео події з реєстраторів.

П’ятеро із семи постраждалих в масштабній аварії у Сумах лишаються у лікарнях. Найважча – 24-річна жінка - досі в реанімації, вона не прийшла до тями, йдеться у сюжеті ТСН.12:00.

ДТП сталася у неділю, 19 серпня, вдень у центрі міста. На перехресті поліцейський "Пріус" зіткнувся з іномаркою та врізався  у натовп перехожих.

Перші хвилини після ДТП на відео відзняли очевидці. Люди шоковані, бояться підходити й допомагати потерпілим, щоб не нашкодити. Двоє потерпілих лежать просто біля світлофора, ще двох – відкинуло на кілька метрів під двері магазину.

Аварія сталася у середмісті, якраз на перехресті. Іномарка "Ауді" рухалася звідти у напрямку Нацполіції. Поліцейський "Пріус" – по головній, на виклик.

Іномарка вдарила патрульну машину у бік - та перекинулася і влетіла у натовп пішоходів.

"Розвертається і вже поліцейська машина стрімголов вилітає і все. Набігли люди і дві або три людини виносили на ношах, коли вже швидкі приїхали, пішоходи", - розповідає свідок аварії Віталіна Шаповал.

ДТП за участі авто поліції у Сумах: п'ятеро постраждалих досі перебувають у лікарнях

ДТП за участі авто поліції у Сумах: п'ятеро постраждалих досі перебувають у лікарнях

"На стінах ювелірного магазину сліди від крові дівчини, дитяче харчування розкидано, це видно молода матір", - каже інший свідок Артем Семишкур.

Найбільше постраждала в аварії саме 24-річна жінка, вона отримала черепно-мозкову травму. Стан її - вкрай важкий.

В стані середньої важкості – ще троє пішоходів, двоє поліцейських та пасажирка "Ауді". У всіх – політравми. Водій іномарки – не постраждав, бо врятували подушки безпеки. Його відразу доправили у відділ поліції.

"Патрульні поліцейські рухалися з включеними проблисковими маяками і з включеним спецсигналом.  Чи це був червоний чи зелений сигнал – поки що не з’ясовано. Коли проаналізуємо відео - буде з’ясовано", - повідомив керівник міськвідділу поліції Сум Павло Карабута.

Очевидці стверджують, що поліцейські їхали на заборонний сигнал світлофору.

"В останній момент вони включили сирену буквально за 15 метрів до перехрестя", - кажуть на місці аварії.

Пасажирка іномарки, що потрапила в ДТП, переконує –  водій "Ауді" правил дорожнього руху не порушував.

"Ми їхали прямо, зупинилися на світлофорі, включилося зелене світло, водій тільки рушив і я відразу миттєво побачила перед собою – "Пріус" поліцейській - і я розуміла, що це буде зіткнення, оскільки він летів на дуже великій швидкості", - каже пасажирка Оксана Кузьменко.

За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження. Наразі вивчає відео з реєстратора патрульного авто та розшукує свідків аварії.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація