"Дуже насторожує". Джерело розповіло перші подробиці затримання в аеропорту мера Одеси Труханова

"Дуже насторожує". Джерело розповіло перші подробиці затримання в аеропорту мера Одеси Труханова

Фото: Думская.net

Чиновника підозрюють у корупційній справі.

Під час затримання в аеропорту "Бориспіль" міський голова Одеси Геннадій Труханов не чинив опору прикордонникам.

Про це ТСН.ua повідомило високопоставлене джерело.

"Таке враження, що він прилетів здаватися. І це дуже насторожує", - зазначило джерело.

Після затримання Труханова передали працівникам НАБУ, які відвезли його до своєї адмінбудівлі на вулиці Сурікова в Києві. Там йому мають очно оголосити підозру.

До України Труханов повернувся літаком із польської Варшави.

Нагадаємо, меру Одеси Геннадію Труханову і трьом його підлеглим підозру оголосили заочно. Ще трьох осіб - затримали. Про це повідомляє НАБУ, ідеться в сюжеті програми ТСН.Ранок. Їх усіх підозрюють у фінансових оборудках. Мерія, за інформацією детективів, придбала адмінкорпус колишнього заводу "Краян"  - за завищеною ціною в 185 мільйонів гривень. За збігом, півроку до цього будівля  коштувала всього 11 мільйонів гривень. НАБУ встигло заарештувати рахунки, на які одесити переказали отримані гроші.

Підозру оголошували заочно, бо фігурантів справи немає в Україні, відколи в міськраді провели обшуки ще в жовтні 2017 року.

Мер Одеси Труханов після передноворічної відпустки одразу поїхав у відрядження до Афін. З Греції полетів у швейцарський Давос. А потім - знову взяв відпустку вже за власний рахунок. У прес-службі Геннадія Труханова ТСН повідомили, що мер на роботу вийшов, але терміново полетів у відрядження до Чехії.

Підозри НАБУ в мерії не коментують, запитання радять ставити Антикорупційному бюро. Детективи НАБУ вирішуватимуть, чи оголошувати підозрюваних у розшук.

НАБУ оголосило підозру меру Одеси і трьом його підлеглим

НАБУ оголосило підозру меру Одеси і трьом його підлеглим

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація