Дві кримінальні справи та понад 20 потерпілих: у Рівненській області віряни не поділили церкву

Дві кримінальні справи та понад 20 потерпілих: у Рівненській області віряни не поділили церкву

Сутичка виникла між вірянами Московського патріархату та Православної церкви України.

У селі Заболоття Рівненської області стався церковний конфлікт, який закінчився штовханиною та двома кримінальними провадженнями. Крім того, є 24 потерпілих селян.

Розповіли у ТСН.Ранок 12 травня.

Сутичка виникла між вірянами Московського патріархату та Православної церкви України. Парафіяни ПЦУ кажуть, що прийшли до місцевого храму на літургію, але це не сподобалося представникам Московського патріархату. "Прийшли прихильники Московського патріархату, які перешкодили богослужінню. Ми мусили закритися в церкві. Вони кричали, матюкалися", - розповів священник ПЦУ отець Віктор.

Зчинився скандал та шарпанина. У результаті викликали дві "швидкі". У потерпілих були травми та опіки від розбризкування газових балончиків.

У Московському патріархаті стверджують, що храм їхній, бо не визнають перехід вірян до ПЦУ, за який люди проголосували ще у 2019 році. "Ну, із цих 900 людей, скажемо так, 59 чоловік ухвалили рішення про перехід", -  каже священник УПЦ МП панотець Андрій.

Натомість у Православній церкві України кажуть: храм і територія довкола нього їхня. Це підтвердив навіть Верховний суд.

Через сутичку в поліції відкрили два кримінальні провадження: хуліганство та самоуправство. Церкву правоохоронці опечатали та чергують, щоби знову не було конфліктів.

Як повідомлялося, у Кіровоградській області між православними села Успенка Онуфріївського району розгорнулася війна за приміщення сільської церкви. Частина вірян вирішила перейти з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України (ПЦУ) і перереєструвала релігійну громаду. Інші ж цьому пручаються і готові відстоювати своє право на церковне приміщення. 

Новини України: що не поділили віряни з Рівненської області і чому в місцевому храмі сталася бійка

Новини України: що не поділили віряни з Рівненської області і чому в місцевому храмі сталася бійка

Повʼязані теми:

Наступна публікація