Двох новонароджених малюків знайшли просто неба у різних районах Одеси

Двох новонароджених малюків знайшли просто неба у різних районах Одеси

Фото: pixabay.com

Обох дітей залишили біля лікарень.

Цими вихідними у різних районах Одеси перехожі виявили покинутих немовлят - шестиденного Івана та дводенну Ганнусю, повідомляється у випуску ТСН.12:00.

Дітей матері залишили неподалік лікарні. Завдяки небайдужим і поліції малюків забрали з холоду і передали до реанімаційного відділення.

Медики кажуть, що вже давно не пам'ятають, щоб так просто на вулиці матері залишали своїх немовлят.

Діти почуваються добре. Хлопчик Іванко народився доношеним, медики кажуть, скоріш за все, пологи відбувалися у лікарні, а от дівчинку Ганнусю знайшли, коли їй було лише два дні і народилася вона вдома недоношеною.

"Була дуже велика небезпека для його життя, тому що переохолодження для новонародженої дитини - це дуже небезпечно, і від цього новонароджена дитина може померти. Їі досить швидко знайшли і зараз ніщо не загрожує її здоров'ю, ну крім того, що дитина залишилася сама", - прокоментувала завідувач відділення інтенсивної терапії Наталя Сиволап.

Медики намагаються зробити все, аби залишені діти не почувалися самотніми. Хлопчик вже навіть вимагає носити себе на руках. Як тільки зголодніє, одразу дає знати, що час годувати його.

Двох новонароджених малюків знайшли на вулиці в різних районах Одеси

Двох новонароджених малюків знайшли на вулиці в різних районах Одеси

"Дуже любить ручки медсестри. Розуміє, коли його на ручках носять, але без мами йому важко, він плаче. Зазвичай у нас нечасто кинуті діти і для нас медсестер це удар — нам всіх дітей шкода, а особливо тих, що без мам", - каже медична сестра Ольга Мельникова.

Лікарі розповідають, що наразі знають лише імена покинутих дітей та день народження. Записки з цією інформацією були разом з малюками. Хлопчика днями переведуть у звичайне відділення, а дівчинку ще доглядатимуть, оскільки вона народилася недоношеною.

Історія з малюками сколихнула суспільство і в соціальних мережах люди вже обговорюють, як допомогти фінансово залишеним малюкам. А от поліція розшукує обох жінок, які залишили своїх новонароджених дітей напризволяще. якщо їхні особи встановлять - жінкам навіть може загрожувати кримінальна відповідальність.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація