Джемілєв заявив, що окупанти завезли до Криму ядерні боєголовки

Джемілєв заявив, що окупанти завезли до Криму ядерні боєголовки

Путін, Крим / Фото: Reuters

Офіційних підтверджень цієї інформації немає.

Народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що окупанти після анексії Криму завезли на територію півострова шість ядерних боєголовок.

"У першу чергу, це грубе порушення Будапештського меморандуму, оскільки юридично Крим — це територія України. Ми як неядерна держава знову стали ядерною. Я звертався в Міністерство закордонних справ, з багатьма депутатами говорив про те, що нам необхідне сприяння МАГАТЕ. Адже загроза нависла не тільки над Україною, але і над всім Чорноморським басейном", — сказав лідер кримськотатарського народу виданню DT.UA.

Видання зазначає, що інформація про розміщення ядерних боєголовок в Криму не підтверджується професійними джерелами. Втім, ті ж джерела повідомляють про те, що після окупації Криму в колишньому феодосійському радянському сховищі ядерної зброї, знищеному в 90-ті роки минулого століття, була виставлена охорона, розгорнуто масштабне відновлення об'єкта.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі вирішили затопити шахту "Юнком" під Донецьком, що може викликати отруєння питної води в регіоні через радіацію, яка в ній залишилась. США закликали Росію і її бойовиків діяти відповідально. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація