Екс-бійця скандального "Торнадо" ув'язнили на 6 років за зґвалтування та катування

Екс-бійця скандального "Торнадо" ув'язнили на 6 років за зґвалтування та катування

Екс-бійця скандального "Торнадо" ув'язнили на 6 років за зґвалтування та катування

Фото: obukhiv.info

Колишній міліціонер визнаний винним по чотирьом статтям.

Колишнього міліціонера роти підрозділу особливого призначення "Торнадо" у МВС України в Луганській області суд визнав винним в зґвалтуванні і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає Громадське ТБ.

"Процесуальним керівником прокуратури області у суді доведено, що у червні 2015 року обвинувачений, перебуваючи на території Новопсковського району Луганської області, катував, а потім погрожуючи гранатою, зґвалтував, в тому числі неприродним способом, місцеву жительку", – зазначив Матіос.

Екс-міліціонер звинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених статтею "катування" та "зґвалтування, в тому числі неприродним способом", частиною 1 статті 153 "задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства" і частиною 1 статті 263 "зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу" Кримінального кодексу України, додав прокурор.

Нагадаємо, спецроту МВС "Торнадо" передислокували з Луганської області на базу МВС у Боярці на початку осені 2015 року, після того, як 17 червня 2015 року в Луганській області затримали кількох бійців "Торнадо", включаючи командира роти Руслана Онищенко.

18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти.

10 березня 2016 року було затримано замкомбата роти Миколу Цукура та бійця Іллю Холода. 7 жовтня 2015 року при спробі затримання був убитий боєць роти Віталій Дьякон з позивним "Товстий".

Наразі 11 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва.

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, затримані бійці підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах. У "Торнадо" звинувачення військового прокурора відкидають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація