Екс-чоловіку Подкопаєвої "скинулись" на півмільйонну заставу відомі діячі

Екс-чоловіку Подкопаєвої "скинулись" на півмільйонну заставу відомі діячі

Фото: facebook/Тимофій Нагорний

Соратник бізнесмена стверджує, що і Подкопаєва допомогла.

За бізнесмена Тимофія Нагорного сьогодні внесуть заставу у розміні 528,6 тисячі гривень, розмір якої визначив суд. Про це сьогодні у Апеляційному суді повідомили представники бізнесмена, передає кореспондент ТСН.

Сьогодні судді мали розглянути скаргу СБУ на запобіжний захід Нагорному, адже слідчі вимагають, щоб підозрюваний перебував у СІЗО без альтернативи вийти під заставу. Однак, засідання вкотре перенесли через те, що з Печерського суду не надійшли матеріали справи.

Представники Нагорного заявили журналістам, що гроші на заставу передали "активісти, волонтери, спортсмени, культурні діячі та свідомі громадяни". На запитання ТСН, чи була серед цього переліку колишня дружина Нагорного гімнастка Лілія Подкопаєва, соратник бізнесмена Алік Тарраф відповів ствердно. Однак інших імен тих, хто пожертвував гроші, не назвав.

"Так, дала, але я зараз не буду озвучувати (суму - ред.). Я особисто з нею знайомий і особисто зустрічався", - запевнив Тарраф.

Близькі Нагорного впевнені, що бізнесмена "підставили" через те, що той збирався балотуватись до Верховної Ради. Як раніше розповідали його знайомі, СБУ оголосила підозру Нагорному через розмови з російським бізнесменом Олексієм Дашутіним, нібито в цих розмовах був склад злочину. Представники підозрюваного впевнені, що саме Дашутін нині співпрацює зі слідством і свідчить проти Нагорного.

Заставу планують внести сьогодні, 10 жовтня, до кінця дня. Тому вже завтра Нагорного мають відпустити на волю. Після звільнення представники затриманого пообіцяли провести прес-конференцію.

Нагадаємо, СБУ підтвердила факт затримання Тимофія Нагорного. Йому оголосили підозру у державній зраді, шахрайстві та замаху на злочин. Деталі справи у Службі безпеки поки не розкривають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація