Екс-посли і експерти США закликали до рішучої боротьби з корупцією в Україні

Екс-посли і експерти США закликали до рішучої боротьби з корупцією в Україні

Фото: УНІАН

Американська Мережа друзів України "оприлюднила заклик до Верховної Ради і українського уряду.

Колишні посли і експерти США з "Американської мережі друзів України" (Friends of Ukraine Network) озвучили критично важливі реформи, які необхідно здійснити в Україні.

Заява опублікована на сайті U.S. - Ukraine Foundation.

Так, експерти відзначили, що незважаючи на створення нових антикорупційних органів, в тому числі Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і Національного агентства щодо запобігання корупції (НАПКА), їх структура залишається незавершеною, їх роботі перешкоджають, а антикорупційні активісти зазнають переслідувань.

"Американська Мережа друзів України" закликала Верховну Раду і уряд до негайних і термінових дій у створенні незалежного спеціалізованого антикорупційного суду в повній відповідності з рекомендаціями Венеціанської Комісії та умов програми МВФ; підтримки роботи НАБУ і САП; реформі НАПКА і оновленню його керівництва; а також до скасування дискусійних положень антикорупційного закону, що вимагає від фізосіб і організацій, які займаються антикорупційною діяльністю, подавати щорічні декларації про майно.

Експерти також закликають скасувати або обмежити недоторканність депутатів таким чином, щоб зробити можливим законне кримінальне переслідування злочинів, особливо у корупційних справах.

Заяву підписали колишні посли США в Україні Вільям Міллер, Стівен Пайфер, Роман Попадюк, Вільям Тейлор і експерти відомих організацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація