Екс-регіонал обіцяє "злити" ГПУ докази злочинів Єфремова та фальсифікації виборів

Екс-регіонал обіцяє "злити" ГПУ докази злочинів Єфремова та фальсифікації виборів

Фото: УНІАН

Зокрема, колишній нардеп обіцяє розповісти про фальсифікацію виборів у Луганській області

Колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік заявив, що готовий надати ГПУ докази злочинів щодо фальсифікації підсумків виборів у Луганській області, передає "112 канал".

Окрім того, екс-нардеп також планує передати інформацію щодо злочинів екс-лідера Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

"Я можу звернутися до пана Луценка: покличте, я вам за 10 хвилин розповім всю систему виборчої кампанії в Луганській області. Там ніхто ніколи не голосував, там все завжди писалося. І хоч зараз ідіть арештовуйте", - сказав Ландік.

На таку заяву Ландіка одразу ж відреагували у ГПУ та запросили його у понеділок, 30 травня, о 9:00 до Головного слідчого управління Генпрокуратури.

Нагадаємо, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак  повідомив, що "Партія регіонів" незаконно виплачувала готівкові кошти низці колишніх та нинішніх високопосадовців. Йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" регіоналів. Загальна сума виплат становить близько 2 мільярдів доларів. За словами Трепака, значна частина цих матеріалів ­– "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів. Однак він відмовився називати прізвища чиновників та політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші.

Пізніше, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник підтвердив оприлюднену в ЗМІ інформацію про передачу в Бюро документів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація