На Київщині силовики зімітували викрадення підприємця, щоб затримати замовника з окупованої Донеччини

Організаторами злочину виявилися екс-працівник СБУ та його син.

13 січня на Київщині правоохоронці затримали колишнього працівника СБУ та його сина, які намагалися викрасти свого родича. 

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Потерпілий разом з родиною у 2014 році виїхав з окупованої території Донеччини, залишивши там бізнес і майно. Його родич – 56-річний колишній працівник Служби безпеки України, який залишився жити на окупованій території  – хотів викрасти чоловіка, щоб змусити переписати на себе це майно.

Для здійснення свого задуму екс-СБівець із сином знайшли виконавця, який погодився здійснити злочин за 3600 доларів. Він отримав аванс у сумі 600 доларів, що задокументували правоохоронці.

11 січня потерпілого з його добровільної згоди "викрали", але це була лише імітація злочину з боку силовиків. 13 січня під час передачі другої частини суми винагороди замовників затримали.

Під час затримання, окрім грошей за викрадення потерпілого, у батька вилучили пістолет Макарова, мобільний телефон, а також пенсійне посвідчення колишнього співробітника СБУ в Донецькій області.

Наразі затриманим готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання зброї). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з прокуратурою попередила замовне вбивство депутата міської ради Покровська на Донеччині. Співробітники СБУ зімітували смерть депутата. На Дніпропетровщині та у Покровську оперативники спецслужби затримали замовника та співучасника замаху. Під час обшуку правоохоронці вилучили у помешканні родичів замовника обріз мисливської рушниці, велику кількість набоїв різного калібру та дві гранати РГД-5. Зловмисники планували викрадання людей для вимагання викупу і хотіли скоїти вибух у центрі Покровська та інші злочини. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація