Екс-заступницю голови Харківської податкової відпустили під заставу менше 999 тисяч гривень

Екс-заступницю голови Харківської податкової відпустили під заставу менше 999 тисяч гривень

Фото: УНІАН

Обраний запобіжний захід діятиме до 21 липня.

Суд призначив екс-заступнику начальника головного управління Міністерства доходів і зборів у Харківській області Тетяні Масловій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 999 тис. грн.

Відповідне рішення ухвалив Печерський райсуд Києва, пише УНІАН.

Натомість прокуратура просила арештувати колишнього посадовця та призначити заставу в 7 млн гривень.

Як зазначається, Маслова повинна сплатити заставу у розмірі 998,760 тис. грн впродовж 5 днів.

До того ж, згідно з рішенням суду, обраний запобіжний захід діє до 21 липня. Маслова, яка нині мешкає у Дніпрі, повинна сповіщати суд і прокуратуру про зміну свого місця перебування і виконувати інші покладені на неї судом обов'язки, передбачені у таких випадках.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва відпустив під заставу в розмірі 15 млн гривень колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антипова.

Колишній керівник Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний, затриманий під час масштабної антикорупційної операції 24 травня, вийшов на волю. Печерський районний суд Києва вирішив призначити Задорожному запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

Двом київським податківцям, екс-головам районних управлінь податкової інспекції, дозволили вийти під заставу розміром 1 млн, а екс-очільника податкової Подільського району Олексія Ярошенка, якому закидають співпрацю і участь у схемах Януковича, відпустили із зали суду під особисте зобов'язання без браслету.

Зазначимо, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків було затримано 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури.

Повʼязані теми:

Наступна публікація