Екс-заступнику голови Держрезерву дали 8 років за крадіжку майже 250 млн грн

Екс-заступнику голови Держрезерву дали 8 років за крадіжку майже 250 млн грн

Екс-заступника голови Держрезерву посадили на 8 років. Ілюстрація / Фото: job-sbu.org

Нікітін закупив цукор для Держрезерву, проте не перевірив його наявність.

Екс-заступника голови Державного агентства резерву Віталія Нікітіна засудили до 8 років 6 місяців в'язниці за розкрадання державних коштів на суму 243,6 млн грн.

Відповіде рішення 7 жовтня виніс Шевченківський районний суд Києва, про що повідомляється на офіційному сайті суду.

Нікітіна було засуджено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Також судом екс-чиновника позбавлено прав займати керівні посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядницьких і адміністративно-господарських обов'язків на підприємствах, в установах і організаціях всіх форм власності на три роки.

Крім того, суд ухвалив конфіскувати все майно Нікітіна й позбавив його 5-го рангу державного службовця.

Як повідомлялося раніше, Нікітін протягом лютого 2010 року в співучасті з іншими посадовими особами уклав з одним з товариств із обмеженою відповідальністю біржові контракти на закупівлю цукру для Держрезерву й без перевірки його наявності в ТОВ провів повну передоплату вартості продукції.

Кримінальну справу за фактом розкрадання державних коштів було порушено у квітні 2010 року, а проти Нікітіна - у січні 2011 року.

Нікітін займав посади заступника голови Держрезерву з лютого 2008 по квітень 2010 року. У лютому 2010 року він виконував обов'язки голови Держрезерву.

Він був затриманий СБУ 28 січня 2011 року.

Нагадаємо, екс-мера Житомира затримали за розкрадання 20 млн грн. Георгія Буравкова підозрюють у незаконному отриманні кредитів від ЄБРР.

Повʼязані теми:

Наступна публікація