Експерт назвав кулінарним вбивством українські макарони, на які можна клеїти шпалери

Експерт назвав кулінарним вбивством українські макарони, на які можна клеїти шпалери

Українська вермішель може бути виготовлена не з борошна

Виробники роблять спагеті не з борошна, а з крохмалю, який є головним складником клею.

Як обрати макарони, а не замаскований клей для шпалер

Як обрати макарони, а не замаскований клей для шпалер
На українські макарони з додаванням крохмалю можна клеїти шпалери, про це заявив італійський кухар. Як обрати макарони, а не замаскований клей для шпалер, йдеться у сюжеті програми "Територія обману".

Італійський кухар відомого ресторану в Києві Франческо назвав спагеті, які продаються в українських магазинах, кулінарним вбивством.

"Це не паста, це навіть зроблено не з борошна. За такий продукт в Італії б вас просто посадили – це злочин", - зазначив він.

Проте навіть макарони, на обгортках яких вказано, що вони зроблені в Італії, можуть бути неякісними. Їх може бути дозволено робити для країн колишнього СРСР – України, Білорусі, Росії, але італійці ніколи не спробують на смак такі "макарони".

Франческо розкрив секрет, як відрізнити справжню пасту від підробки.

Отже, правило перше – справжня паста не повинна бути ідеально гладенькою.

По-друге, в ідеальних макаронах, якщо глянути на просвіт, не повинно бути чорних цяток.

І третє – спагеті мають бути кремово-жовтими, а не сірими.

До того ж справжня італійська паста повинна мати на пакунку три літери ІGP і надпис про те, що її було порізано ножами з бронзи.

В Україні ж є своя класифікація макаронних виробів – літери А, Б та В на пакунках. А – це спагеті з твердих сортів пшениці. Вітчизняні експерти називають їх найкращими, адже в борошні з твердих сортів міститься більше клейковини та білка. Перевірити, чи справді спагеті з якісного борошна – легко, адже щоб переламати пасту з твердих сортів пшениці треба докласти зусиль.

Зауважимо, українські виробники макаронів додають у тісто крохмаль, який також додають у клей для шпалер. Така "паста" ляже каменем у шлунку любителя італійської кухні.

Нагадаємо, запліснявілий хліб може призвести до онкології та вбити смертоносною пліснявою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація