Виробники роблять спагеті не з борошна, а з крохмалю, який є головним складником клею.
Італійський кухар відомого ресторану в Києві Франческо назвав спагеті, які продаються в українських магазинах, кулінарним вбивством.
"Це не паста, це навіть зроблено не з борошна. За такий продукт в Італії б вас просто посадили – це злочин", - зазначив він.
Проте навіть макарони, на обгортках яких вказано, що вони зроблені в Італії, можуть бути неякісними. Їх може бути дозволено робити для країн колишнього СРСР – України, Білорусі, Росії, але італійці ніколи не спробують на смак такі "макарони".
Франческо розкрив секрет, як відрізнити справжню пасту від підробки.
Отже, правило перше – справжня паста не повинна бути ідеально гладенькою.
По-друге, в ідеальних макаронах, якщо глянути на просвіт, не повинно бути чорних цяток.
І третє – спагеті мають бути кремово-жовтими, а не сірими.
До того ж справжня італійська паста повинна мати на пакунку три літери ІGP і надпис про те, що її було порізано ножами з бронзи.
В Україні ж є своя класифікація макаронних виробів – літери А, Б та В на пакунках. А – це спагеті з твердих сортів пшениці. Вітчизняні експерти називають їх найкращими, адже в борошні з твердих сортів міститься більше клейковини та білка. Перевірити, чи справді спагеті з якісного борошна – легко, адже щоб переламати пасту з твердих сортів пшениці треба докласти зусиль.
Зауважимо, українські виробники макаронів додають у тісто крохмаль, який також додають у клей для шпалер. Така "паста" ляже каменем у шлунку любителя італійської кухні.
Нагадаємо, запліснявілий хліб може призвести до онкології та вбити смертоносною пліснявою.