Улітку необхідно бути особливо обережними.
Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з "1+1".
В Україні побільшало випадків захворювання на ботулізм. Загалом, кількість харчових отруєнь, порівняно з минулим роком зросла удвічі.
З настанням спеки ризики "підчепити" вкрай небезпечну хворобу- ботулізм - збільшуються. Неякісні продукти можна купити як на базарі, так і в супермаркеті.
Паразитів, які перебувають на продуктах, побачити неозброєним оком можна не завжди. Інколи вони дуже дрібні.
Тож захворіти на ботулізм, "посмакувавши" заражені продукти може чи не кожен українець.
"Найстрашніше не сама паличка, а токсин, який вона виділяє. У великих дозах він - один із найсильніших отрут на землі", - пояснила лікар-інфекціоніст Станіслава Гапонова.
Основні симптоми недуги – це слабкість, блювота, нудота. Проте найголовнішою ознакою ботулізму є двоїння в очах.
Щоб попередити харчове отруєння, експерти радять не брати дешевих продуктів. Сумнівних харчів теж варто уникати: необхідно принюхуватися та придивлятися до кожного продукту. Особливо до категорій найбільш небезпечних. І при перших найменших симптомах звертатися до лікарів.
Нагадаємо, що раніше на Львівщині під час святкування заручин родина отруїлася. Через ботулізм помер молодий хлопець, а його наречена та гості потрапили до лікарні. Медики стверджують, що наслідки сильного харчового отруєння були б не такими трагічними, якби не відсутність спеціальної сироватки від ботулізму.