Експерти назвали продукти, які можуть викликати в українців сильне харчове отруєння

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Експерти назвали продукти, які можуть викликати в українців сильне харчове отруєння

Експерти радять ретельно обирати продукти

Улітку необхідно бути особливо обережними.

Улітку українці мають бути обережними, купуючи свіжу та в'ялену рибу, м'ясо, консерви, а особливо – гриби.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з "1+1".

В Україні побільшало випадків захворювання на ботулізм. Загалом, кількість харчових отруєнь, порівняно з минулим роком зросла удвічі.

З настанням спеки ризики "підчепити" вкрай небезпечну хворобу- ботулізм - збільшуються. Неякісні продукти можна купити як на базарі, так і в супермаркеті.

Паразитів, які перебувають на продуктах, побачити неозброєним оком можна не завжди. Інколи вони дуже дрібні.

Тож захворіти на ботулізм, "посмакувавши" заражені продукти може чи не кожен українець.

"Найстрашніше не сама паличка, а токсин, який вона виділяє. У великих дозах він - один із найсильніших отрут на землі", - пояснила лікар-інфекціоніст Станіслава Гапонова.

Основні симптоми недуги – це слабкість, блювота, нудота. Проте найголовнішою ознакою ботулізму є двоїння в очах.

Щоб попередити харчове отруєння, експерти радять  не брати дешевих продуктів. Сумнівних харчів теж варто уникати:   необхідно принюхуватися та придивлятися до кожного продукту. Особливо до категорій найбільш небезпечних. І при перших найменших симптомах звертатися  до лікарів.

В Україні побільшало випадків захворювання на ботулізм

В Україні побільшало випадків захворювання на ботулізм

Нагадаємо, що раніше на Львівщині під час святкування заручин родина отруїлася. Через ботулізм помер молодий хлопець, а його наречена та гості потрапили до лікарні. Медики стверджують, що наслідки сильного харчового отруєння були б не такими трагічними, якби не відсутність спеціальної сироватки від ботулізму.

Наступна публікація