Експерти розказали, в яку країну найчастіше їдуть працювати українські фахівці з ІТ-сфери та скільки їм платять

Експерти розказали, в яку країну найчастіше їдуть працювати українські фахівці з ІТ-сфери та скільки їм платять

Фото: pixabay.com

78% роботодавців обіцяють допомогу з переїздом, оформленням робочої візи та допомогу в оформленні документів для членів сім'ї.

Офіційні дані Державної служби зайнятості України свідчать, що найпопулярнішою країною для працевлаштування серед українців в 2020 році став Кіпр. Там в минулому році офіційно працевлаштувалися більше 12 тисяч українців.

Про це йдеться у дослідженні аналітиків міжнародного інтернет-рекрутменту grc.ua.

Найчастіше роботу на Кіпрі пропонують фахівцям з IT-індустрії (53% всіх вакансій регіону). Шукають кваліфікованих розробників та інженерів, потрібні Java-розробники і DevOps-фахівці. Також відкриті вакансії для експертів зі сфери Ruby, BigData, Salesforce, PowerBI, PowerApps і т.д.

На другому місці за кількістю пропозицій про роботу - роботодавці з категорії "Банки, інвестиції, лізинг" (11%). На Кіпрі потрібні фінансові аналітики, фахівці зі сфери комплаенса, менеджери по роботі з клієнтами, експерти в сфері private banking.

Закривають трійку найбільш затребуваних роботодавцями на Кіпрі професійних сфер - категорії "Адміністративний персонал" і "Продажі" (по 5%). Потрібні менеджери з експорту, фахівці з продажу, менеджери з розвитку бізнесу, фахівці з платіжними документами, офіс-менеджери, архіваріуси та секретарі.

Фото: grc.ua

Всі вакансії, незалежно від професійної сфери вимагають знання англійської мови не нижче Intermediate. Також, 52% роботодавців розглядають тільки кандидатів з досвідом роботи від трьох до шести років, ще 36% роботодавців готові розглянути резюме за умови досвіду роботи від одного до трьох років. Для початківців відкриті 7% вакансій регіону. Кандидатам, які мають від шести років досвіду, доступні 5% вакансій на Кіпрі.

78% роботодавців обіцяють допомогу з переїздом, оформленням робочої візи та допомогу в оформленні документів для членів сім'ї.

Рівень заробітних плат залежить від професійної сфери (IT-фахівці і фінансові аналітики отримують максимально високу компенсацію), досвіду роботи, профільної освіти і наявності додаткових дипломів і сертифікатів, що підтверджують професійний рівень кандидата. Також, роботодавці на Кіпрі звертають увагу на soft skills кандидата - важливі робота в команді, навички взаємодії з представниками різних культур і національностей, дружелюбність і відкритість здобувача новому.

44% вакансій пропонує компенсацію від 68,8 тис. грн. Ще 34% роботодавців готові платити фахівцеві з України від 113,5 тис. грн. На вищий оклад (від 158,3 до 247,7 тис. грн) можуть розраховувати 20% претендентів. Вакансій від 247,7 тис. грн - 2%.

Full stack C # Developer (C # JS). Пропонують від 7 тис. євро (до вирахування податків). Шукають досвідченого розробника з хорошим знанням .NET Core, C #, ASP.NET, MVC, WebFroms, HTML, JavaScript, CSS, PostgreSQL, MySql. Робота тільки в офісі.

Senior Machine Learning Engineer. Вакансія передбачає обов'язковий переїзд на Кіпр - дистанційна робота або аутсорс-послуги не розглядаються. Компенсація від 5 500 до 7 000 євро. Також, обіцяють компенсацію витрат на переїзд (не менше 5000 євро) і оплату витрат на оренду житла в перший місяць проживання на Кіпрі.

Розробник iOS і С ++. Шукають кваліфікованого розробника, з досвідом роботи більше 6 років і працює з Оbjective-C, C ++, UIKit, Foundation, GCD, TCP, CFNetwork, Core Animation, OpenGL ES. Пропонують 5 500 до 7 000 євро і допомогу в оформленні документів для співробітника і його сім'ї.

Senior Front-end Developer. У відділ веб-розробки шукають front-end високого рівня, який володіє хорошими знаннями JS, CSS і HTML, детально розуміє переваги і недоліки нових рішень і технологій. Зарплата до 7 тис. євро.

Розробник iOS. Необхідний досвід роботи від трьох до шести років, компенсація від 5.5 тис. євро. Знання Objective-C, UIKit, Foundation, GCD, TCP, CFNetwork, Core Animation, OpenGL ES-обов'язково. Роботодавець обіцяє допомогу з переїздом і оформленням документів. Бонусом - можливість роботи як з офісу з краєвидом на Середземне море, так і частково віддалено з дому.

Нагадаємо, дослідження показало, скільки в Україні заробляють медики та чи є вакансії. 

Робота не за спеціальністю: чому українці змінюють професію та які сфери обирають найчастіше

Робота не за спеціальністю: чому українці змінюють професію та які сфери обирають найчастіше

Повʼязані теми:

Наступна публікація