Експерти визначили, яке м'ясо українці обрали для шашлику на травневі свята

Експерти визначили, яке м'ясо українці обрали для шашлику на травневі свята

Більшість українців обрали для шашлика свинину / Фото: Фото EPA/UPG

Попри здорожчання м'яса, люди все одно будуть готувати шашлик на вихідні.

Сьогодні останній робочий день перед вихідними. Попереду відпочинок і, звичайно, шашлик. Ціни на м'ясо цього року значно зросли, але українці все одно будуть їсти шашлик на травневих святах, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

Соціологи порахували, що в середньому одна людина з'їсть 700 г шашлику.

Традиційно для пікніків лідером серед уподобань українців є свинина. Її куштуватимуть 71%.

41% людей віддали перевагу курятині, і лише 16% приготують шашлик із телятини.

Цікаво, що м'ясо, куплене на травневі свята, не все стане шашликом, а саме: 74% піде на шашлик, 20%  м'яса буде посмажено на грилі, а решта  буде приготовано в інших стравах.

Раніше повідомлялося, що українці та експерти критикують тривалі вихідні, які уряд "подарував" у травні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація