Елітний президентський полк отримав нову назву та прапор

Елітний президентський полк отримав нову назву та прапор

Фото: ТСН

Також підрозділ поповнився новобранцями.

Київський полк президента України отримав ім’я Богдана Хмельницького та новий бойовий прапор. Верховний головнокомандувач Петро Порошенко переконаний, що ім’я славетного гетьмана надихатиме українських вояків у боротьбі з російською агресією, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Президент особисто приймав присягу бійців і намагався крокувати по плацу в ногу з військовими. Порошенко у виступі пояснив, що підрозділ має всі підстави пишатися своєю історією та гідно нести нове ім’я та прапор зі згадкою про видатного гетьмана. "Дебальцеве, Щастя, Попасна, Савур-Могила, Станиця Луганська, Маріуполь, Широкине – далеко не повний перелік точок, де військовослужбовці полку гідно виконували завдання із захисту України", - наголосив глава держави.

Київський полк президента отримав нову назву

Київський полк президента отримав нову назву

Для підрозділу церемоніальні функції вже в минулому, тепер його вояки вміють не тільки тягнути носок чобота на парадах. "Відбирають по зросту, по вроді та по знанням. Тут треба бути дуже дисциплінованим", - розповів солдат президентського полку Володимир Рудяга. Новобранців полку обіцяють на фронт не відправляти, однак справжній військовій майстерності таки навчатимуть на полігонах. "Строковики у нас в АТО не залучаються, а за контрактом – виконують завдання", - пояснив командир полку Сергій Клявлін.

Як повідомлялося, 21 листопада стало днем змін для українських десантників. Вони отримали нові берети кольору марун, інший прапор, дату свята та навіть інакшу назву та девіз. Замість колишніх Високомобільних десантних військ (ВДВ) у складі армії відтепер є Десантно-штурмові війська (ДШВ). Вони відрізнятимуться не тільки назвою – командири запевняють, що змінюється також комплектація та характер завдань підрозділів. В них з’явилася власна важка техніка – САУ, танки. Тож тепер десантні бригади більш самостійні та мобільні у виконанні завдань, а також можуть як наступати, так і тримати оборону. Серпневе свято радянських і російських десантників із п’яним купанням у фонтанах відтепер відходить у минуле – українські десантники святкуватимуть день архистратига Михаїла. А замість колишнього "ніхто, крім нас" на прапорах нині можна побачити слова "завжди перші".

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація