"Енергоатом" не може забезпечити вивезення ядерного палива через кризу в галузі – директор "Енергоатом-Трейдинг"

"Енергоатом" не може забезпечити вивезення ядерного палива через кризу в галузі – директор "Енергоатом-Трейдинг"

Фото: УНІАН

Через кризу на ринку електроенергії НАЕК "Енергоатом" не отримав понад 4 млрд грн за доставлену електроенергію, наразі компанія не може забезпечити закупівлю та вивезення ядерного палива.

Про це заявив генеральний директор "Енергоатом-Трейдинг" НАЕК "Енергоатом" Сергій Бедін.

Він зазначив, що ДП "Гарантований покупець", якому постачається 85% всієї атомної електроенергії для потреб населення, накопичив борг понад 4 млрд грн.

"Обсяг надходжень скоротився до такого рівня, що ми тільки можемо забезпечити виплату зарплати, податків і якісь невеликі поточні платежі. Ми не можемо ні забезпечити закупівлю ядерного палива, ні вивезення палива, ні ремонтну кампанію. У нас виручка взагалі впала нижче, ніж була, найнижча виручка, скажімо так, яка покриває тільки зарплату та обов'язкові платежі, податки, відсотки з банків", – повідомив Бедін.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, перший заступник голови комітету з енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко заявив, що енергетична галузь наблизилася до колапсу, необхідно терміново призначити професійного міністра енергетики з професійною командою.

Зі свого боку народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що криза в енергетиці спровокована діями глави енергетичного комітету ВР Андрія Геруса. За словами депутата, Герус за пів року знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля та електроенергії остаточно зруйнував вітчизняний енергетичний комплекс.

Наступна публікація