Епіфаній розповів про можливі реформи календаря та "дрес-коду" в ПЦУ

Епіфаній розповів про можливі реформи календаря та "дрес-коду" в ПЦУ

Фото: Associated Press

За його словами, потрібно бути ближчими до людей.

Предстоятель новоствореної Православної церкви України Епіфаній заявив, що він не виключає змін у календарі та церковному "дрес-коді".

Про це він заявив під час візиту на Буковину 16 лютого, передає "Укрінформ".

"Людина, яка вперше переступає поріг храму, не повинна відчувати перепон, які інколи ставить старше покоління. Наприклад, що жінкам обов’язково потрібно бути в хустці і мати певний вигляд. Ми повинні стати ближчими до людей. Звичайно, що ми шануємо ці традиції, ми не будемо їх порушувати. Але я стою на позиції того, щоб ми не робили перепон людям, які вперше переступають поріг храму. Ми повинні бути відкритими і прийняти людину в тому вигляді, в якому вона приходить", - розповів Епіфаній.

За його словами, якщо людина прийде вперше, а потім вдруге і втретє, вона сама зрозуміє, у якому вигляді доречніше відвідувати храм. А якщо поставити заборону одразу, то вона більше не матиме бажання ще раз прийти на служіння.

Що стосується зміни календаря, то Епіфаній зазначив, що церква готова до перенесення дат церковних свят, однак наразі це "не на часі".

"Ми будемо поступово, тверезо, втілювати певні реформи в житті церкви. Це не буде відбуватися швидкими темпами. Але я вірю, що навіть у питанні календаря, який теж не є догмою, ми можемо приймати відповідні зміни. Як тільки побачимо, що суспільство готове до цих змін. Але це поки що не на часі. Ми повинні проводити просвітницьку роботу, пояснювати, щоб український народ розумів, що календар – це не догма. Але потрібно ще багато попрацювати у цьому напрямку", - зазначив предстоятель ПЦУ.

Нагадаємо, раніше Епіфаній озвучив три свої головні завдання на посаді предстоятеля нової церкви: збереження єдності, задекларованої на Об'єднавчому соборі; приділення особливої уваги освіті та залучення молоді до релігії.

Митрополит Епіфаній вперше у новому статусі похрестив одразу 9 дітей

Митрополит Епіфаній вперше у новому статусі похрестив одразу 9 дітей

Повʼязані теми:

Наступна публікація