Евакуйовані мешканці двох згорілих сіл у Житомирській області, попри небезпеку, повернулися назад

Евакуйовані мешканці двох згорілих сіл у Житомирській області, попри небезпеку, повернулися назад

Згоріле село Личмани / Фото: ТСН.ua

Людям надали допомогу, але вони захотіли повернутися.

У Житомирській області мешканці селища Личмани і Магдин Овруцького району, яких евакуювали через масштабну лісову  пожежу, котра знищила понад 80 будинків, 18 квітня повернулись назад у свої села.

Як повідомив ТСН.ua Гладковицький сільський голова Микола Буховець, евакуйовані жінки та діти із релігійної громади Магдина переночували одну ніч, їм була надана вся необхідна допомога: медикаменти, ковдри, одяг, харчі тощо. Але люди не захотіли залишатися надовго і повернулись. Однак у селищі нібито збереглось тільки чотири хати, а у сусідньому селі Личмани – до двадцяти.  

Водночас у цих населених пунктах залишились місцеві жителі, які власними силами протистояли вогню. Завдяки їхній роботі майно багатьох мешканців збережено.

Микола Буховець також додав, що і самі мешканці Гладковичів, яке приймало першим евакуйованих, дві доби,зокрема, вночі працювали в лісі, щоб пожежі не перекинулись на помешкання. Люди залучили власну техніку і переривали в лісі землю.

Наразі в цьому районі пожежі тривають, але залучені пожежники. Проте все досі в диму і вогні. За словами сільського голови, вогонь був висотою 30 метрів і від тріску стояв страшний шум.

Раніше повідомлялося, що унаслідок масштабних пожеж у Житомирській області вже згоріли понад 80 будинків. Найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани Овруцького району. Вогонь вирує далі.  

Як відомо, однією з причин лісових пожеж є діяльність людей, які після прибирання на цвинтарі села Першотравневе підпалили сміття, внаслідок чого вогонь перекинувся на дерева, а згодом розповсюдився і на інші сусідні населені пункти.  Через поширення вогню місцевих мешканців евакуювали, а рятувальники вже другу добу намагаються приборкати вогонь.

Масштабна пожежа сталася у Житомирській області: вогонь охопив 50 гектарів лісу

Масштабна пожежа сталася у Житомирській області: вогонь охопив 50 гектарів лісу

Повʼязані теми:

Наступна публікація