Евакуйованих з Китаю українців можуть розмістити у санаторії під Києвом. Місцеві жителі і депутати проти

Евакуйованих з Китаю українців можуть розмістити у санаторії під Києвом. Місцеві жителі і депутати проти

Фото: Associated Press

У райраді ухвалили звернення до президента і Кабміну.

Евакуйованих з китайського Уханя українців, можуть помістити на карантин у санаторії "Пролісок", що в Козині під Києвом. Районні депутати і терміново скликали позапланову сесію. Там ухвалили звернення до президента та Кабміну, у якому закликають не допустити розміщення українців з Китаю у них в районі, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Село Козин під Києвом відоме тим, що саме до цієї сільської ради належить Конча-Заспа, де живуть українці зі статками. Поміж високих парканів можна доїхати і до бюджетного санаторію "Пролісок". Саме сюди нібито мають на карантин поселити українців, що наступного тижня повернуться з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань.

Вчора тут була нарада представників із МОЗу, СБУ та надзвичайників. На засіданні вирішували, як забезпечувати людей з Китаю їжею та водою. У цьому запевняють районні депутати, які зненацька навідалися на зібрання.

"Питаю, хто ви такі, хто вас прислав – мовчать. Чому сюди приїхали? Ну, от ми приїхали подивитися,у якому стані санаторій і нічого сказати не можемо", - розповів депутат Обухівської райради Анатолій Шафаренко. Це депутат райради звітував перед колегами, які терміново зібралися на позачергову сесію. Те, що у них в районі на каратин помістять евакуйюваних українців з Китаю, усіх лякає.

Район, кажуть, густо заселений, а санаторій посеред самісінького села. Українців з Китаю пропонують тимчасово поселити у тубдиспансері під Гостомелем, або й взагалі домовитися з Китаєм, щоби наші лишалися там, бо там є всі умови для лікування.

"Ми, депутати обухівської райради, вкрай стурбовані розміщенням евакувайованих громадян з міста Ухань на території Обухівського району. Впевнені, що це створить ризики проникнення і поширення інфекції”, - каже голова Обухівської райради Лариса Іллєнко.

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька запевняла, що там, де оселять людей з Китаю на карантин, місцевим жителям боятися нічого. "Ми обмінюємося досвідом і робимо аналогічну алгоритм зі всіма однаковими кроками. Загрози, що це буде в сусідньому населеному пункту, немає. Зробимо все, щоб це було під контролем", - пояснила очільниця МОЗ.

Козинчани про це чули, але бачити українців з Китаю по сусідству не хочуть. Депутати Обухівщини ж проголосують звернутися до президента та уряду, щоби українців з Китаю у них в районі не селили.

У санаторії "Пролісок" видали заяву, що вони теж заперечують з розміщенням у них людей з підозрою на коронавірус.

Кореспондентка ТСН Інна Боднар.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація