Фахівці розповіли про пік сезону і радять українцям наїдатися кавунами

Саме зараз кавуни смачні та безпечні.

Цьогорічний баштанний урожай радує не лише своєю кількістю, а й смаком. Фахівці-аграрії кажуть, що вересневі кавуни дешевші та без нітратів, бо вирощені у природному, а не в тепличному середовищі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У столиці ціна стартує з 2 гривень на базарах. У супермаркетах від 3 до 12 грн за кілограм залежно від сорту. Тестові кавуни затягнули на 3 і 9 кг, і обійшлися у 39 та 27 гривень. Для досліджень купили також на базарі та просто на вулиці – з машини.

ВідеоНітратів - нуль: експерти радять ласувати кавунами на початку вересня

У державному інституті з ветеринарно-санітарної експертизи провели дослідження на вміст нітратів. Тест тривав кілька годин. Фахівці запевнили, що всі кавуни є якісними. При нормативах МОЗу в 60 міліграм на кілограм, у жодному з кавунів показник не сягнув навіть 5.

Початок вересня – це найсприятливіший період ласувати кавунами, твердить і вчений-аграрій Володимир Хариба. Цьогорічний урожай, каже фахівець, не лише корисний, а й дуже смачний. Цьому посприяла погода. "Підвищені температури сприяли накопиченню цукру", - пояснив він.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: