Фейкові набори для ПЛР-тестування на 12 млн гривень: під Харковом викрили нелегальне виробництво

Фейкові набори для ПЛР-тестування на 12 млн гривень: під Харковом викрили нелегальне виробництво

Троє чоловіків налагодили підпільне виробництво наборів для проведення ПЛР-дослідження

У Харківській області троє чоловіків організували цех з виробництва наборів для ПЛР-тестування. Їх реалізовували в аптеки та медзаклади України.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області, яка здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України).

"Досудовим розслідуванням встановлено, що троє чоловіків налагодили підпільне виробництво наборів для забору біологічного матеріалу, транспортування та проведення ПЛР-дослідження на виявлення COVID-19 та інших вірусних  інфекцій. Набори сумнівної якості, виготовлені без необхідних дозвільних документів, в подальшому реалізовувались комунальним закладам охорони здоров’я, мережам аптек через підконтрольних фізичних осіб-підприємців", - повідомили в прокуратурі. 

"Підприємці" вказували недостовірну інформацію щодо місцезнаходження виробничих потужностей.

"У ході обшуку виявлено та вилучено близько 200 тис. готових наборів для відібрання біологічного матеріалу, близько 400 тис. комплектів для збору таких наборів, комп`ютерну техніку та документи про фінансово-господарську діяльність вказаних підприємств, а також 35 печаток підконтрольних ФОП. Приблизна вартість вилученої продукції складає 12 млн грн", - зазначили в прокуратурі Харківської області..

Наразі прокурором подано до суду клопотання про накладення арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, що зробити ПЛР-тест на коронавірус в Україні можна в кожному регіоні, утім чекати результатів доводиться іноді дуже довго.

Повʼязані теми:

Наступна публікація