Фігурант у справі Гандзюк Павловський втретє не з'явився у суді: його точне місцеперебування невідоме

Фігурант у справі Гандзюк Павловський втретє не з'явився у суді: його точне місцеперебування невідоме

Фото: УНІАН

Засідання перенесли на 22 квітня.

Сьогодні, 19 квітня, фігурант у вбивстві Катерини Гандзюк Ігор Павловський втретє не з'явився на засідання суду. Ні його адвокат, ні суддя не знають точно, де він перебуває, повідомляє УНІАН.

Саме тому Шевченківський суд столиці знову переніс розгляд клопотання з приводу зміни запобіжного заходу Павловського. Чергове засідання має відбутися у понеділок, 22 квітня, о 15:00.

На наступне судове засідання суддя ухвалила викликати слідчого, який би надав інформацію про точне перебування Павловського. За словами судді Олени Мєлєшак, Служба безпеки ігнорує запит суду стосовно місця знаходження підозрюваного.Якщо до понеділка вдасться встановити, де він перебуває, то зможе взяти участь у засіданні через відеозв'язок.

Суд також направив запит про те, щоб встановити, чи дійсно Павловський хворіє. Адже на судове засідання 17 квітня він не прийшов, бо нібито хворіє.

За словами адвоката підозрюваного Максима Болдіна, поспілкуватися із Павловським йому не вдалося. Болдін розповів, що кілька днів тому його підзахисний в ізоляторі робив процедури, впав і вдарився головою. Звідти його доправили у лікарню. У Павловського виявили струс мозку. Зі слів адвоката, у СБУ йому не надають інформацію, де точно перебуває Павловський, а тому з цього приводу він готує запит. Під час засідання прокурор Дмитро Боян запевнив, що Павловський нікуди не втік.

Як повідомлялося раніше, 17 і 18 квітня засідання також не відбулися через неявку на засідання прокурорів та недоставлення в залу підозрюваного Ігоря Павловського.

Нагадаємо, напад на активістку Катерину Гандзюк стався торік 31 липня у Херсоні . Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла. Від отриманих опіків померла 4 листопада.

У справі Гандзюк правоохоронці спочатку затримали п’ятьох підозрюваних - організатора злочину та безпосередніх виконавців. У скоєнні підозрюють В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Микиту Грабчука  та Сергія Торбіна. Згодом підозру в організації вбивства оголосили голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру.

Журналісти "Слідства.Інфо" отримали інформацію про те, що підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку. Також він зідзвонювався з силовиками в інші важливі для розслідування дні, повідомляється у фільмі-розслідуванні "Гандзюк: системне вбивство". Павловського суд арештував торік у листопаді. 

Минулого тижня, заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук дав свідчення у справі Катерини Гандзюк на поліграфі. Інший підозрюваний в організації вбивства активістки голова Херсонської облради Владислав Мангер змушений буде вдягти електронний браслет та здати закордонні паспорти.

Підозрюваний у справі про вбивство Гандзюк назвав імена замовників

Підозрюваний у справі про вбивство Гандзюк назвав імена замовників

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація