Фінляндія візьме шефство над українськими школами

Фінляндія візьме шефство над українськими школами

Фото: pixabay.com

У МОН повідомляють, що проект розрахований на 4 роки.

Фінляндія допоможе Україні профінансувати проведення шкільної реформи. Про це повідомляє МОН.

Зазначається, що угоду "Про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи" " Кабмін затвердив 28 лютого 2018 року. Невдовзі очікується ратифікація цього рішення у Верховній Раді.

Повідомляється, що таке фінансування сприятиме поліпшенню кваліфікації вчителів, покращанню освітнього середовища шкіл у межах проекту Нової української школи.

Нова українська школа: як працює навчальний заклад за пілотним проектом Міністерства

Нова українська школа: як працює навчальний заклад за пілотним проектом Міністерства

"Передбачений Угодою проект матиме орієнтовну вартість 6 мільйонів євро. Він розрахований на 4 роки. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку реформи саме у сфері, де Фінляндія є найбільш сильна, зокрема, йдеться про навчання педагогів", – повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зокрема, Гриневич зазначила, що така допомога Фінляндії є дуже цінною. "Наші вчителі потребують нових інструментів для спілкування та навчання сучасних дітей", – підкреслила міністр.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада проголосувала за освітню реформу в цілому. Така кількість навчальних років має розвантажити учнів і поліпшити процес навчання. Реформа починає реалізацію концепції "нова українська школа". Не одразу, але українська освіта повинна стати сучасною та якісною. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація