"Forbes Україна" Курченка продовжить випускати журнал, попри заборону суду США

"Forbes Україна" Курченка продовжить випускати журнал, попри заборону суду США

Фото: Forbes/facebook

У редакції пояснюють, що мають право на видавництво журналу

Редакція журналу "Forbes Україна" заявляє, що не виконуватиме рішення американського суду щодо припинення виходу журналу та продовжить роботу. Про це йдеться у заяві редакції журналу у Facebook.

Поміж тим, у заяві редакція видання заявляє, що рішення Арбітражного суду США політично вмотивоване у зв'язку з тим, що власником української версії журналу є олігарх Сергій Курченко, на якого США наклали санкції.

"У рішенні американського Арбітражу є політична складова - кінцевий бенефіціар Видавничого дому "УМХ" перебуває під американськими санкціями, згідно списку, поданого Кабінетом міністрів України", - йдеться в заяві колективу журналу.

Окрім того, у повідомленні наголошується, що роботодавцем редакції наразі є Видавничий дім "УМХ", який має право видавати українську версію журналу "Forbes".

"Роботодавцем редакції є Видавничий будинок "УМХ", який наразі юридично має законні підстави видавати Forbes Україна до визнання будь-яких рішень іноземних судів на території України", - зазначили в повідомленні.

Нагадаємо, що США ввели санкції проти одіозного українського олігарха Сергій Курченка 30 липня минулого року.

Пізніше, Печерський райсуд Києва заарештував 80% акцій "Брокбізнесбанку" в рамках розслідування махінацій бізнесмена Сергія Курченка. Згідно з судовими документами, клопотання про накладення арешту було подано до суду Генеральною прокуратурою. Своє клопотання слідчий обґрунтував тим, що Генпрокуратура веде досудове розслідування за підозрою Курченка в розтраті майна в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Повʼязані теми:

Наступна публікація