Форсування Дніпра та стрільби з "Градів". Міноборони показало видовищні навчання десантників

Тактичні навчання відбувалися у тісній взаємодії з ЗСУ та армійською авіацією.

Житомирські десантники вперше в історії реактивної артилерії провели стрільби з "Градів" з поромної переправи.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

В рамках тактичних навчань під час форсування Дніпра на поромі з комплекту понтонно-мостового парку підрозділ реактивної артилерії атакував умовного противника з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

За сценарієм навчань, реактивний артилерійський взвод зупинив висування противника на заздалегідь підготовлені рубежі, завдяки чому допоміг передовому загону річного десанту під час форсування водної перешкоди.

Зазначається, що за злагоджені дії та точність ведення вогню реактивний артилерійський підрозділ отримав оцінку "добре".

Тактичні навчання проходили у тісній взаємодії з підрозділами оперативного забезпечення Збройних Сил України та армійської авіації.

Нагадаємо, у Мережі з'явилося захопливе відео з навчань курсантів-льотчиківВідео опубліковане на сторінці Генерального штабу ЗСУ у YouTube.

В описі до ролика зазначається, що авіатори відпрацьовували практичні дії з перехоплення повітряних цілей, ведення повітряних боїв з ударними літаками, літаками-розвідниками та винищувачами умовного противника. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація