Французький психолог дав поради виховання дітей, які зазнали травм у родині

Французький психолог дав поради виховання дітей, які зазнали травм у родині

Фото: pixabay.com

Воно  буде безрезультатним, якщо вчасно не вилікувати дитину, вважає експерт. 

Доктор психології та викладач Університету Ніцци-Софії Серж Льосур розповів про те, як варто виховувати дітей, які пережили психологічні травми у своїх родинах.

Під час круглого столу, присвяченого Міжнародному дню захисту дітей та Першій україно-французькій конференції з психоаналізу дітей та підлітків у Києві експерт наголосив, що такі діти потребують особливої уваги і для початку мають отримати фахову допомогу.

"Ті діти, які страждали у своїх власних сім'ях, їм необхідно щось більше, ніж виховання. Тому що потрібно перш за все вилікувати те страждання, якому вони піддалися до цього, і яке їм перешкоджає для введення у нормальне виховання", - наголосив Льосур.

Він додав, що у Франції великий акцент роблять саме на психологічному лікування вихованців як всередині закладів, так і в зовнішніх установах.

"Тому що якщо ми не вилікуємо те, що сталося з дитиною до цього, виховання не зможе досягти своєї мети. Тому в рамках кожної установи для дитини, перевиховних установ в судовій області, або тих, які покликані захищати дитину, кожен раз психологічний супровід тут виходить на перший план, психологічне лікування", - додав він.

Як повідомлялося раніше,  уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба заявив про те, що українські будинки-інтернати витрачають на харчування вихованців лише по 23 гривні на добу на харчування, а на лікування – всього по одній гривні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація