ФСБ оприлюднила відео затримання українського журналіста Сущенка

ФСБ оприлюднила відео затримання українського журналіста Сущенка

Фото: penzavzglyad.ru

У понеділок, 3 жовтня, стало відомо про його арешт московським судом на 2 місяці.

Російська Федеральна служба безпеки оприлюднила відео, на якому видно, як затримують українського журналіста Романа Сущенка.

Російська сторона звинувачує його у шпигунстві.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці

Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви.

47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення. Журналіст розповів членам ОНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт.

ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником.

Повʼязані теми:

Наступна публікація