ФСБ викликає "для бесіди" ялтинського вченого, який відмовився від громадянства РФ

ФСБ викликає "для бесіди" ялтинського вченого, який відмовився від громадянства РФ

Фото: Facebook/Crimean Human Rights Group

2014 року Корнільєв відкрито висловив свою проукраїнську позицію.

Ялтинського вченого Гурія Корнільєва, який відмовився від отримання російського паспорта, викликають в ФСБ "для бесіди".

 Про це Корнільєв сказав Кримської правозахисній групі, йдеться у повідомленні в Facebook.

"У понеділок 27 лютого о 10 годині у мене незвичайний захід: викликали в Прикордонне управління ФСБ в м.Сімферополі (вул. Федотова, 27) "відповісти на кілька запитань". Про причини не сказали і навіть представитися відмовилися ("не телефонна розмова") ", - розповів кримчанин.

Зазначається, що 2014 року Корнільєв відкрито висловив свою проукраїнську позицію і письмово повідомив своїм колегам, науковцям з Росії і країн Митного союзу, які повинні були приїхати в Крим на міжнародну конференцію, що в Криму відбувається відкрита військова інтервенція російськими військами. Кримчанин відмовився від отримання російського громадянства і отримав посвідку на проживання в Криму.

Після того, як на роботі дізналися, що у Корнільєва немає російського паспорта, йому кілька разів пропонували відкликати заяву про відмову від російського громадянства.

До слова, що 8 серпня 2016 року кандидата біологічних наук Гурія Корнільєва звільнили з Нікітського ботанічного саду. Після публікації Кримської правозахисної групи статті про ялтинського вченого, кримчанину запропонували роботу на материковій Україні, але в даний час Гурій не може покинути півострів через сімейні обставини. У Криму у Корнільєва проживає літня мати, яку він не може залишити.

Нагадаємо, 26 лютого в Києві відбувається Марш солідарності з кримськотатарським народом, українцями і представниками інших національностей, що проживають у тимчасово окупованому Криму.

Окрім того, президент України Петро Порошенко нагадав, як три роки тому, 26 лютого, за добу до відкритої агресії РФ мешканці Криму вийшли на мирний марш заради солідарності з Україною.

Також до третьої річниці анексії Криму біля стін посольства РФ в Анкарі, Туреччина, відбулася акція протесту. Її організувала Асоціація НВО кримських татар. За словами керівника Асоціації Тунджера Калкана, Крим і кримські татари ніколи не змиряться з окупацією, а акції протесту проти анексії півострова будуть тривати.

Лідер Меджлісу засудив план Артеменка про передачу Криму в оренду

Лідер Меджлісу засудив план Артеменка про передачу Криму в оренду

Повʼязані теми:

Наступна публікація