Футбольні фанати масово побилися в центрі Львова. Постраждали поліцейські

Футбольні фанати масово побилися в центрі Львова. Постраждали поліцейські

Фото: facebook/Ігор Зінкевич

Відкрито кримінальне провадження.

За фактом масштабної сутички між футбольними вболівальниками з України, Франції та Німеччини, яка відбулася в ніч проти 7 листопада в середмісті Львова, відкрито кримінальне провадження. Дванадцятеро футбольних фанів затримали, а двоє правоохоронців отримали травми, про це у сюжеті ТСН.19:30.

Понад сотня уболівальників в центрі Львова йшла стінка на стінку. Один зі свідків інциденту розповідає, що саме французи ніби і спровокували конфлікт. За словами львів'янина, іноземні фанати були з пляшками, фаєрами, димовими шашками і камінням. Вони трощили поліцейські автівки і нападали на правоохоронців.

У результаті інциденту двох правоохоронців травмовано. В одного із них струс головного мозку, а також зашита голова й накладено п'ять швів. В іншого - забій м’яких тканин. 

Близько сотні футбольних уболівальників побились у Львові: 12 фанів затримали

Близько сотні футбольних уболівальників побились у Львові: 12 фанів затримали

Тим часом затриманих фанів поліція вже відпустила. Копи наразі з'ясовують, хто саме кидав пляшки в патрульних і нищив авто. За хуліганські дії зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном до п'яти років.

На місці нічних сутичок на ранок не залишилося жодних слідів. Про інцидент нагадують лише французькі фани, які групками розпивають слабоалкогольні напої. З журналістами спілкуватися вони відмовляються.

У футбольному клубі "Олександрія", який не має відповідного стадіону і всі свої європейські матчі грає у Львові, від бійки відхрестилися. Там запевняють, що їхні фани приїхали лише вранці, тож до сутичок не причетні.

Футбольні оглядачі, своєю чергою, стверджують, що де французькі ультрас - там завжди бійки. До того ж, і львів'яни вирізняються запальним характером. Головний редактор програми "Профутбол" Володимир Звєров зауважує, що у фанів французького "Сент-Етьєна" та українців непрості стосунки. Все через конфлікт у 2014 році. 

"Перший матч, поїхали у Францію, там сталася фанська сутичка. Одного з ультрас "Дніпра" серйозно поранили ножем. Після цього у Києві фанати "Дніпра", заручившись підтримкою інших, поквиталися з французами", - пригадує Володимир Звєров, головний редактор "Профутбол" на телеканалі "2+2".

Кореспондентка ТСН Наталка Волосацька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація