"Ганебне рішення": льотчики ЗСУ відреагували на відмову суду визнати збиття Іл-76 наслідком російської агресії

"Ганебне рішення": льотчики ЗСУ відреагували на відмову суду визнати збиття Іл-76 наслідком російської агресії

Фото: УНІАН

Вони нагадали про МН17 та інші випадки, коли російські ракети збили літаки на Донбасі.

Бойові льотчики авіації Повітряних Сил Збройних Сил України заявили, що "глибоко обурені ганебним рішенням" судді Мелітопольського міського районного суду Юлії Горбачової, яка не визнала результатом агресії РФ загибель Олександра Бєлого – командира літака Іл-76, збитого під Луганськом у червні 2014 року. 

Про це йдеться в їхній заяві. 

"Таке враження, що не український суд, за не українські гроші, намагається прискорити забуття про війну та про агресію окупанта. За кожним із подібних рішень криються сльози і розпач батьків, вдів та дітей, які втратили своїх рідних, що стали на захист української землі", – заявляють льотчики і додають, що не розуміють, як після подібних рішень українські військові можуть якісно виконувати бойові завдання в районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Льотчики нагадали судді, що за аналогічних умов, від російських ракет, загинули ще 15  військових льотчиків Повітряних Сил, серед яких Герої України Костянтин Могилко та Дмитро Майборода, а ще льотчики армійської авіації Сухопутних військ та три сотні пасажирів рейсу МН-17.

"Ми, бойові військові льотчики Повітряних Сил закликаємо судові інстанції різного рівня не розділяти країну, приймати виважені та державницькі рішення, пам’ятати про людей, які поклали своє життя за щасливе майбутнє України та продовжують виборювати її незалежність та територіальну цілісність", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, суддя Мелітопольського міськрайонного суду не визнала результатом агресії РФ загибель Олександра Бєлого – командира літака Іл-76, збитого під Луганськом у червні 2014 року. Суд відмовився визнати, що загибель командира транспортного літака Іл-76 Олександра Бєлого і, відповідно, 9 членів екіпажу і 40 десантників, стала результатом збройної агресії Російської Федерації. 

Експерти вкотре довели, що генерал Назаров міг вжити заходів для безпечної посадки ІЛ-76

Експерти вкотре довели, що генерал Назаров міг вжити заходів для безпечної посадки ІЛ-76

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація