Газета "Дзеркало тижня" опублікувала "Зе!повіт" і припинила виходити друком

Газета "Дзеркало тижня" опублікувала "Зе!повіт" і припинила виходити друком

Газета "Дзеркало тижня" опублікувала "Зе!повіт" і припинила виходити друком

Фото: Дзеркало тижня. Україна

Вона видавалася 25 років.

Одна з найстаріших українських газет "Дзеркало тижня" видала останній друкований номер. Тепер вона повністю переходить не електронну версію.

Про це 27 грудня написала у редакційній статті під назвою "Зе!повіт" головна редакторка Юлія Мостова та її попередник Володимир Мостовий.

"Відшелестіли… Сьогодні типографія надрукувала останній номер тижневика "Дзеркало тижня". Одна тисяча двісті сімдесят п'ятий", - йдеться у статті.

"Усе зрозуміло: "папір" у світі вмирає швидше, ніж журналістика загалом. Ми роками тягли жили й двічі обмотували навколо себе паски, щоб не закривати паперової версії. Скільки могли. Але душу все одно корчить почуття провини. Ніби ми зраджуємо тих, для кого "Дзеркало" у хаосі змін, фейків і поверховості було єдиним лакмусом своєї нормальності: виходить, не тільки я так думаю, так відчуваю, тому самому обурююся, на те саме сподіваюся. Але тижневик відходить разом із таненням більш невідтворюваного класу – інтелігенції", - йдеться в статті.

"Дзеркало тижня. Україна" (до 2009 року - "Дзеркало тижня") – це суспільно-політичний тижневик, що видається в Києві накладом 57 тисяч примірників українською та російською мовами. Газету в 1994 році заснував Володимир Мостовий, який до 2011 року був її головним редактором. Після цього видання до сьогоднішнього дня очолює його донька Юлія.

Цього року також припинила видавитися українська щоденна газета "Сегодня". Останній друкований випуск вийшов 27 вересня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація