Генерала Марченка арештували під заставу в 76 мільйонів

Генерала Марченка арештували під заставу в 76 мільйонів

Фото: УНІАН

Його підозрюють у закупівлі неякісних бронежилетів.

Начальника Головного управління розвитку і супроводження матеріального забезпечення Збройних сил генерал-майора Дмитра Марченка арештували під заставу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив колишній радник міністра оборони України Юрій Бірюков.

Печерський районний суд столиці призначив суму застави 76 мільйонів гривень. 

Про арешт Марченка у своєму Telegram також повідомив очільник Державного бюро розслідувань Роман Труба. Марченко є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України. За словами Труби, запобіжні заходи оберуть ще для чотирьох підозрюваних. "Поки що лише для чотирьох – їх буде більше", - написав він.

Як повідомлялося раніше, у червні Державне бюро розслідувань провело обшуки у посадовців міністерства оборони у рамках кримінального провадження про закупівлю за завищеною вартістю речей для Збройних сил України.  Було закуплено 20 тисяч бронежилетів, за попередніми даними, 3 з 5 прострілюються. Закуплено 100 тисяч комплектів військової форми за завищеними цінами. Лише вартість одного елементу одягу завищена близько на 10 млн гривень. Обшуки відбувалися в приміщеннях Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Серед посадовців обшуки були, зокрема, у Дмитра Марченка і Юрія Бірюкова.

У листопаді посадовців Міноборони викрили у зловживаннях під час закупівлі за завищеною вартістю речей для Збройних сил України, які були непридатними для використання українськими військовими. Про підозру оголосили п’ятьом високопосадовцям Міноборони України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація