У Мережі оприлюднили фото звільненого з полону "кіборга", а Порошенко особисто йому зателефонував

До звільнення Тараса Колодія причетні священослужителі.

Перший віце-спікер Верховної Ради і представник України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко оприлюднила перші фото "кіборга" Тараса Колодія, звільненого з полону бойовиків у неділю, 18 грудня.

На фото Колодій стоїть в оточенні священиків. Геращенко зазначила, що до його звільнення причетні церква та священнослужителі. За словами віце-спікера Ради, за допомогою служителів церкви з полону було звільнено кілька десятків бранців.

Тим часом президент України Петро Порошенко особисто зателефонував до Тараса Колодія та привітав його зі звільненням.

"Подякував Тарасові за стійкість і мужність. Також зателефонував до його матері Галини Мирославівни і подякував їй за сина. При нагоді буду радий привітати Тараса особисто", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Варто відзначити, що у звільненні Колодія з полону взяли участь священослужители Української Православної Церкви Московського Патріархату. 

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП повідомляє, що представники цієї церкви нещодавно досягнули домовленості, що до дня пам'яті святителя Миколая, 19 грудня, українській стороні буде переданий захисник Донецького аеропорту Тарас Колодій, який з 2014 року перебував у полоні.

"18 грудня 2016 року на контрольному пункті Оленівка/Волноваха відбулася передача українського військового, який в даний момент направляється до Києва", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Тараса Колодія мобілізували в серпні 2014 року. Він у складі 80-ї бригади служив у Костянтинівці, а потім захищав Донецький аеропорт, де й потрапив у полон. 18 грудня 2016 року він був звільнений з полону. Колодій був останнім "кіборгом", який перебував у заручниках у бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація